Hij is er weer: de Tubbergse Molenfietstocht
Hij is er weer: de Tubbergse Molenfietstocht Foto:

Tubbergse Molenfietsdag

Algemeen

Tubbergen - Traditiegetrouw vindt de tweede zondag in juni de Tubbergse Molenfietsdag plaats. “Fiets zondag 12 juni door het prachtige landschap en geniet onderweg van de prachtige molens die de gemeente Tubbergen rijk is. Er zijn drie routes die online te vinden zijn of op de dag zelf kosteloos bij de deelnemende molens op te halen zijn’’, aldus de organisatie.

De molens die deze dag geopend zijn de Molen van Frielink en de watermolen van Herinckave in Fleringen, watermolen De Mast in Vasse, de watermolens van Bels en Frans in Mander, de Molen de Vier Winden in Reutum en de Grote Geesterse Molen. Er zijn routes van 53, 42 en 32 kilometer die op eigen gelegenheid gefietst kunnen worden.

De routes zijn opgenomen in de app ‘Fietsen in Overijssel’ en op te halen bij de molens. “Voor een versnapering kun je tijdens de route terecht bij: Café Restaurant Frans Marie, Zenderseweg 53, Albergen, Café Restaurant De Molen, Ootmarsumseweg 203, Fleringen, Restaurant Watermolen Bels, Bergweg 9, Mander, Eetcafé Antje en Billie, Oldenzaalseweg 176, Reutum en Camping Bungalowpark De Molenhof, Kleijsenweg 7, Reutum.’’

Molenfietstocht