Afbeelding
Foto:

Special Olympics!

Algemeen

Door: Kim de Wild,
namens Sportbedrijf Almelo

Het wordt een enerverend weekend waar menig sporter al tijden naar uitkijkt: de Special Olympics! Na een flinke voorbereiding geeft Twente op deze manier Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking een groots podium om de eigen sportieve kunsten te vertonen.
Verspreid over de 14 Twentse gemeenten worden 25 sportevenementen georganiseerd. Er is een heus Special Olympics dorp en het weekend wordt gestart en geëindigd met een officiële ceremonie.

‘Zo brandt de vlam in heel Twente’

Deze week is ook het startschot gegeven voor de Torch Run. In vier dagen tijd worden alle Twentse gemeenten, sponsoren en diverse zorginstellingen met de Special Olympics fakkel bezocht. Zo brandt de vlam in heel Twente.

Dit grootste nationale evenement voor deze doelgroep wordt afgetrapt zoals het een echt Olympisch toernooi betaamt: met een openingsceremonie en atletenparade.
Maar liefst 3.000 sporters en coaches paraderen vrijdag 10 juni over de sintelbaan van het FBK stadion in Hengelo. Inclusief de vlam, de eed, veel vreugde en plezier.

In ons mooie Almelo openen we 11 en 12 juni de deuren van de IISPA voor de turners en badmintonners. Komt d’r in, zoals we dat in Twente zeggen.
In samenwerking met de Almelose turn- en badmintonverenigingen zorgen wij ervoor dat elke sporter een prachtige tijd beleeft.
Benieuwd naar dit bijzondere sportevenement? Kom dan gerust een kijkje in de IISPA nemen.

Column In the Sportlight