Hier Demi Dijks in actie in de finale van een van de voorgaande jaren.
Hier Demi Dijks in actie in de finale van een van de voorgaande jaren. Foto: Rikkert Harink

Almelose Ruiterdagen komen eraan

Algemeen

De Almelose Ruiterdagen starten 17 juni en duren tot en met 26 juni. Een prachtig paardensportevenement voor jong en oud, tien dagen lang in Almelo, in het Twents Hippisch centrum.

Almelo - De Almelose Ruiterdagen is een maar liefst tien dagen durend paardensportfeest. Van vrijdag tot en met de zondag erop is het Twents Hippisch Centrum het middelpunt van de ponysport.
In 2018 en 2019 vond in Almelo één van de grootste ponyconcoursen van Europa plaats tijdens de Ruiterdagen. Rond de duizend jonge deelnemers kwamen naar Almelo, waar ze allemaal meerdere proeven reden.
In de week die volgde, deden er tussen de 1.300 en 1.500 ruiters mee aan de diverse andere disciplines. Want er wordt gesprongen, gedressuurd, maar ook met koetsen rondgereden. In totaal telt de Almelose Ruiterdagen meer dan 10.000 starts.

Honderden pony’s

Van 17 tot en met 19 juni, het eerste weekend, starten honderden pony’s met hun ruiters voor de wedstrijden springen en dressuur. Enkele bijzondere programmaonderdelen vinden plaats op donderdagavond en op zondag. Donderdagavond 23 juni vindt het open Twents Kampioenschap Ringsteken met diverse prominenten plaats en is er aansluitend voor diverse groepen de gelegenheid om ook een keer op de koets te klimmen en mee te doen aan het ringsteken.
Het absolute hoogtepunt is de Bolk Transport Trial Jumping op de laatste zondag, 26 juni.
De zondag ervoor is er een defilé van koetsen door de stad. Een slinger van prachtige authentieke koetsen die zeker ook langs Eugeria, Meulenbelt en De Koppel zullen rijden.

Randprogramma

Naast de wedstrijden staat de Almelose Ruiterdagen al jarenlang bekend om zijn gemoedelijkheid en uitgebreide randprogramma.

Bijna elke avond is er in het gezellige strodorp wel wat te bleven. Van playbackshow tot ruiterbal en van spelletjes voor de jeugd tot diverse business-2-business bijeenkomsten.
Maar vergeet ook zeker niet de paardensport-gerelateerde evenementen: De Kür op muziek bij kunstlicht is een van onze hoogstandjes, maar ook het ringsteken voor prominenten en teams is een publiekstrekker. En wat te denken van de wedstrijd tegen de mechanische stier die al vele jaren voor grote hilariteit zorgt. Kortom een evenement dat je niet mag missen: niet als deelnemer, maar ook zeker niet als bezoeker. Het terrein is gelegen in de noordelijke groene long van Almelo aan de Manegeweg. De entree is gratis. Voor vragen en meer informatie kunt u terecht bij de organiserende Almelose Ruiter- en ponyclub de Looleeruiters. Op de website is onder het kopje “bezoekers” het volledige programma te vinden.