Almelo, mei 2022

“Er zijn” voor een ander in de laatste levensfase dat doen de vrijwilligers van Leendert Vriel Almelo e.o. al meer dan 35 jaar en dat blijven we doen. Samen met de mantelzorgers doen de vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze bijzondere en onzekere periode. Maar soms is het ondanks alle liefdevolle mensen om iemand heen toch te zwaar om thuis te overlijden.

Daarom slaan Leendert Vriel Almelo en zorgorganisatie ZorgAccent de handen in elkaar voor Hospice Leendert Vriel Almelo.

Het wordt een hospice van het type bijna-thuis-huis met als kenmerk dat er altijd vrijwilligers zijn die nabijheid en warme zorg kunnen bieden. Mensen willen sterven op een plek waar ze zich thuis voelen met de veiligheid, vertrouwdheid en aanwezigheid van naasten. Wie in Almelo op zoek is naar dergelijke 24-uurs zorg voor terminale patiënten, moet al snel uitkijken naar een verpleeghuis setting. Dat is vaak een enorme stap. In Hospice Almelo werkt het als thuis, de eigen huisarts blijft betrokken en ZorgAccent zorgt samen met de vrijwilligers en de naasten voor de bewoner.

De geplande startdatum is september 2022, een en ander is vooral afhankelijk van het vinden van voldoende vrijwilligers. Het Hospice wordt gevestigd in de Koppel aan de Brouwerijstraat in Almelo. Leendert Vriel is de eigenaar en in ZorgAccent is een betrouwbare en ervaren partner gevonden die de professionele zorgverlening op zich zal nemen. Een hospice kan niet bestaan zonder onderdeel te zijn van een groter geheel, we hebben de synergie van formeel en informeel nodig om de juiste zorg te kunnen bieden.

De zorgverleners

Er zijn 24 uur per dag getrainde vrijwilligers en/of zorgprofessionals aanwezig. Onze vrijwilligers bieden de warme zorg en nabijheid, die gericht is op een zo comfortabel mogelijk verblijf voor de bewoner en de naasten. De zorgverlener van ZorgAccent is er om de bewoner bij te staan met reguliere, maar ook specifieke en complexe verpleegkundige zorg. De (eigen) huisarts blijft de medische zorg verlenen.

Thuisgevoel

In Hospice Leendert Vriel Almelo zijn we huiselijke, warme en knusse appartementen aan het inrichten, van alle gemakken voorzien en uiteraard met eigen sanitaire voorzieningen. Het biedt een elegante eigen plek in hartje Almelo, waar men zich in alle rust terug kan trekken. Het appartement is voorzien van een keukenblokje met magnetron. En ook de televisie is aanwezig. Linnengoed is inbegrepen. De bewoner heeft in principe alleen nog de persoonlijke spullen nodig, maar mag ook dierbare bezittingen meenemen; foto’s of een eigen fauteuil. We werken op basis van kleinschaligheid, we hebben 4 (gelijke) appartementen, met zelfs een mogelijkheid om uit te breiden mocht dat nodig zijn op termijn. Onze huiskamer is een centrale plek in Hospice Almelo, een plek van ontmoeting, voor bewoners en naasten met de vrijwilligers en de zorgverleners.

Voortgang

Heeft u vragen of wilt u vrijwilliger worden neem dan contact op met ons.

Mail: hospicealmelo@leendertvriel.nl of telefoon: 0546-762738 (mobiel: 06-23820282)

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Wanneer u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met:

Elise Meenderink, 06-13626568, coördinator Hospice Leendert Vriel Almelo