De Roparun bezoekt Almelo. (Foto: L. Varekamp)
De Roparun bezoekt Almelo. (Foto: L. Varekamp) Foto:

Roparun door Almelo

Almelo - De Almeloopers hebben er door corona lang op moeten wachten, maar tijdens de Pinksterdagen mogen ze voor de 13e keer deelnemen aan het Roparun evenement. De doorkomst in Almelo staat bekend als een groots en gezellig feest.

Naast bezinning in de Gravenallee wordt er ook uitbundig feest gevierd op het Amaliaplein. Maar er staan meer festiviteiten op het programma. De route is op enkele plaatsen aangepast en volgens de voorzitter van de doorkomstcommissie, Philip Dhert, komt dit het feest nog meer ten goede.

Dit jaar is er voor gekozen om de start van de Roparun in Enschede te laten plaatsvinden. "Dat is heel prettig voor ons, want de nacht voorafgaande aan de Roparun kunnen we lekker doorslapen omdat we pas om 9.00 uur uit Almelo vertrekken'', geven de Almeloopers aan. Vervolgens lopen en fietsen de deelnemers in Noordelijke richting en komen ze 1e pinksterdag vanaf ongeveer16.00 uur in Almelo aan.

De route door Almelo beslaat zo'n 30 kilometer. Op vele plekken wordt er iets georganiseerd. De doorkomst van de teams wordt ingeschat tussen 16.00 en 22.00 uur. In Aadorp wordt een feest georganiseerd in en voor het dorpshuis 't Aahoes. Bij boerderij Lenferink aan de Weitemansweg gaat de route over het erf, langs en door de koeienstallen, voerkuilen en machines. Aan de Gravenallee wordt stoepkrijt uitgedeeld. Ook zijn er doorkomsten bij cafés Nielz en België.