Muziek en Sfeer in de St. Georgiusbasiliek.
Muziek en Sfeer in de St. Georgiusbasiliek. Foto:

Muziek en Sfeer ‘in de Geest van Bach’

Algemeen

In de serie Muziek en Sfeer in de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat wordt zondag 5 juni, Eerste Pinksterdag, een bijzonder concert gegeven met medewerking van fluitiste Kristin Nijhuis.

Almelo - Op Eerste Pinksterdag wordt er vurige en meeslepende muziek uitgevoerd in de serie Muziek en Sfeer, zo meldt Henk Linker vanuit de organisatie. “Als gast is ditmaal de blokfluitiste Kristin Nijhuis uitgenodigd.’’

Samen met mezzosopraan Valeria Boermistrova en organist Henk Linker -de vaste uitvoerenden in deze serie- zal Kristin Nijhuis onder anderen de voor Eerste Pinksterdag gecomponeerde ‘Zischet nur, stechet, ihr feurigen Zungen’ van Georg Philip Telemann spelen. “Het is zeer flitsende cantate’’, zegt Henk Linker. “Deze cantate wordt verder omringd door de altijd indrukwekkende muziek van Johann Sebastian Bach, zoals een aria en orgelwerken voor Pinksteren en nog werken voor blokfluit van Georg Friedrich Händel.’’

De verschillende orgels die de Basiliek rijk is, worden bij het concert bespeeld. “Kom en laat u verrassen in de altijd sfeervolle St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat te Almelo’’, aldus Henk Linker. 

Het concert met Kristin Nijhuis begint om 15.30 uur. De toegang is gratis, maar wel is er een vrijwillige bijdrage bij de uitgang. 

Meer informatie via de website www.orgel-mezzo.nl.