Met vijftien reparaties was het vorige café geslaagd.
Met vijftien reparaties was het vorige café geslaagd. Foto:

Repair Café Almelo de Hagedoorn open op 3 juni

Algemeen

De vrijwilligers van Repair Café de Hagedoorn staan vrijdag 3 juni van half 1 tot half 4 weer klaar om allerlei apparaten te repareren in de oude Hagedoornschool aan de Wilgenstraat 11.

Almelo - De mensen die het Repair Café bezoeken kunnen tijdens het repareren van hun apparaten ook het informatiehuis de Energiebron in De Hagedoorn bezoeken. “Men kan hier informatie krijgen en inspiratie opdoen. Het is vaak heel eenvoudig energie te besparen door slimmer te gebruiken en daardoor minder te verbruiken. Onze bijdrage aan het klimaat is nog steeds zoveel mogelijk apparaten een tweede leven te geven’’, aldus de Hagedoorn.

De reparateurs kwamen bij het vorige café een broodrooster tegen waar de broodhouder uit de geleider was geschoten. “Na een simpele handeling werd de houder in de geleider geplaatst. Een oude lamp zat niet meer vast op de onderplaat. Nieuw draad en boutjes zorgden voor een goede bevestiging. Verder werd er een nieuwe fitting geplaatst voor de lampenkap. Een nieuw printplaatje zorgde bij een bladblazer voor nieuwe zuig- en blaaskracht. Van een stofzuiger was het contact van het koolborstel-huis afgebroken. Met een creatieve oplossing werd een nieuw contact gemaakt waarna de stofzuiger weer als vanouds zoog. Een accu-cirkelzaag die vast zat, bleek na een test met een rechtstreekse voeding gewoon te werken. De accu was de boosdoener. Met een nieuwe accu zal de zaag weer goed functioneren’’, aldus de Hagedoorn.