ON is kampioen! (Foto: Frank Oortwijn/Spifo.nl)
ON is kampioen! (Foto: Frank Oortwijn/Spifo.nl) Foto: Frank Oortwijn

Oranje Nassau overtuigend naar titel

Algemeen

Met een klinkende 2-7 overwinning op Wilhelminaschool heeft Oranje Nassau zaterdag de titel gegrepen in de derde klasse D van het zaterdagvoetbal. “Aan het begin van het seizoen waren we zeker niet de favoriet’’, zegt trainer Frank Eeftink.

Almelo – Frank Eeftink doelt op de gelijke spelen tegen Bergentheim en AJC in het begin van het seizoen. Begin april stond De Zweef ook nog bovenaan. ON speelde toen thuis 0-0 tegen De Zweef. “Ze kwamen voor een punt. De Zweef stond nog bovenaan’’, zegt Eeftink.

Maar De Zweef verloor van drie van de laatste vijf wedstrijden. En ON verloor het hele seizoen geen enkele wedstrijd. In april boekte de formatie van Eeftink naast de 0-0 tegen De Zweef liefst vijf overwinningen: Kloosterhaar 1-5, Hardenberg 1-6, Voorwaarts 7-0, ASV 0-4, Mariënberg 2-0. In mei speelde ON met 3-3 gelijk bij Hellendoorn, maar verder werd er louter gewonnen: Bruchterveld 2-0, DES 0-5, Kloosterhaar 6-0 en afgelopen zaterdag dus Wilhelminaschool 2-7. Eeftink: “We hebben niks verloren, we hebben echt een teamprestatie neergezet.’’

In de kampioenswedstrijd stond ON binnen het half uur al op 0-3. Thijs Hindriks, Coen Gwinner en Mauro Lodde scoorden. Bij rust was het 1-4 met een goal van Marciano Stulen. Na rust waren Wes André, Hakan Cetin en Stef Kamphuis nog trefzeker voor ON. ‘’Zeven verschillende doelpuntenmakers: dat gebeurt niet vaak’’, zegt Eeftink. ‘’Iedereen wilde elkaar de bal gunnen.’’

ON staat nu op 25 wedstrijden en 65 punten, 95 goals voor en 16 tegen. “Onze spits Hindriks heeft er 24 gemaakt en rechtsbuiten Lodde 21. Maar we hebben ook een hele goede verdediging, met Wiebe Kram en Sander Woudsta in het centrum. We geven heel weinig weg. Onze keeper Tom te Riet heeft twaalf keer de nul gehouden. En we hebben ook een sterk middenveld. De Zweef heeft heel veel wedstrijden nét gewonnen of in de laatste minuut. Wij stonden vaak al met de rust op een ruime score. Wij brachten aanvallend meer dan De Zweef.’’

Eeftink zat drie jaar bij ON en vertrekt in de zomer naar DETO waar hij assistent wordt van Jürgen Schefczyk. “En ik ga voor mijn UEFA-A trainersdiploma.’’ Bij ON wordt Jeroen Giesen de nieuwe hoofdtrainer. “Hij is nu trainer van het tweede. Hij heeft stage gelopen bij mij’’, zegt Eeftink.

In de tweede klasse moet ON in de middenmoot kunnen eindigen, stelt Eeftink. “Als de meeste spelers blijven. Stulen gaat naar DETO en twee spelers gaan studeren, in Dortmund en Amsterdam.’’

Op het veld bij Wilheminaschool kregen de spelers al een medaille van de KNVB, maar echt gevierd wordt het kampioenschap in de laatste wedstrijd, zaterdag op 4 juni thuis tegen Bergentheim . “Op zich een goed team’’, zegt Eeftink. “Maar ze hebben wat last gehad van blessures en ze hebben een kleine selectie. Wij hebben een bredere groep. Met veel jeugd ook. Wij hebben het goed voor elkaar.’’