De boerderij van Hammink in Almelo doet mee aan de Open Boerderijdag op 2e Pinksterdag.
De boerderij van Hammink in Almelo doet mee aan de Open Boerderijdag op 2e Pinksterdag.

Boerderij Hammink doet mee aan Open Boerderij

Algemeen

Almelo - De boerderij van de familie Hammink aan de Achterhoeksweg 10 in Almelo doet op 2e Pinksterdag 6 juni mee aan de 15e Campina Open Boerderij dag. “Uniek in de regio. Een leuke dag voor jong en oud’’, zegt Gé Hammink.

In totaal openen 76 boerenfamilies in Nederland op 27 mei en 6 juni de staldeuren voor het publiek. Het is de vijftiende keer dat Campina de Open Boerderijdagen organiseert en mensen de kans geeft om kennis te maken met het boerenleven. Op de vrijdag na Hemelvaart was het erg druk op de deelnemende boerderijen. Op Tweede Pinksterdag is er voor jong en oud van alles te beleven op het boerenerf: van een boerderijrondleiding tot leuke en leerzame spelactiviteiten. Zo laat de boer zien hoe de melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel.

Tijdens de Open Boerderijdagen kan het hele gezin producten proeven en activiteiten doen die horen bij het boerenleven. Voor kinderen zijn er allerlei spellen te spelen, zoals racen op skippykoeien, levensgroot memoryen, melkpakken vissen en een uitdagend parcours afleggen. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen ze een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

De boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur.