De Zaak speelde een vorige editie op de Koornmarkt tijdens All Mellow Straatmuziekfestival.
De Zaak speelde een vorige editie op de Koornmarkt tijdens All Mellow Straatmuziekfestival. Foto: Neal Nijman

All Mellow Straatmuziekfestival

Algemeen

Het grootste straatmuziekfestival van Nederland heeft op zaterdag 11 juni 22 acts op het programma staan die in 49 blokken op 11 verschillende locaties in het centrum van Almelo zullen optreden. Met weer een nieuwe “line-up” van muzikale gezelschappen die nog niet eerder op All Mellow stonden en daarnaast bekende gezichten en publieksfavorieten zoals The Bucket Boyz.

Almelo - Akoestisch, dat wil zeggen onversterkt, vraagt bepaalde kwaliteiten van muzikanten. Goede liedjes en strak samenspel en het lef om het publiek lekker dichtbij uit te nodigen zorgt ervoor dat er op straat een intieme setting ontstaat. Veel bekende muzikanten zijn als straatmuzikant begonnen.

Met veel bands die ook op Oerol, Zwarte Cross, Lowlands en bij DWDD optraden is dit festival een feest voor liefhebbers van de mooiste akoestische bands in de uiteenlopende genres Bluegrass, Klezmer, Balkan, Folk en Rock & Roll en Jazz.
Ook dit jaar zijn er weer enkele van de mooiste straatbands van Nederland in Almelo uitgenodigd en dat zijn deze editie Papaformigas, Balkanova Orchestra, Streatbeat Empire en Outbound Scallywag Carnival. Een aantal van hen zal zaterdagavond op het Amaliaplein optreden. Papaformigas is al om 11.45 uur de festivalopener op de Koornmarkt.

Muziektheater Servus, uit Almelo is voor het eerst onderdeel van het programma van All Mellow en vertoont op meerdere plekken in het centrum een deel uit hun programma. Ook een nieuw festivalonderdeel is de Stadscarillon Jukebox, die in een rechtstreekse verbinding staat met de beiaardier die de 48 klokken in de Sint Georgiusbasiliek bespeelt en zo het publiek de mogelijkheid geeft verzoeknummers over de stad te laten schallen.

Aan het begin van de middag is er een uitgebreid programma van de nieuwste lichting jonge talentvolle Almelose en regionale acts. Dit zijn The Sunshines, Orla ’n the Idiots, Damian, Wild Duo en A Little Late. Ook weer van de partij zijn de inmiddels bekende gezichten van Jeugdorkest Wilhelmina.

Bij het Almelose publiek bekende acts als de excentrieke van Piekeren en de band van Enepalk & de Nimmerzat zetten het publiek muzikaal op het verkeerde been.
Andere niet te missen acts zijn het dansbaar groovende Bunker, bluegrassband Barnyard Tea, het meerstemmig Spaanstalige Los Pajaritos, en Gerry Wolthof die als twee druppels water klinkt als Neil Young. Festivalafsluiter op het Amaliaplein is Eclectic Jazz Trio, met frontman Paul Driessen als bekend gezicht uit Trio van Putten.

Het festival is de hele dag gratis toegankelijk! Het festivalschema en de plattegrond is in iedere winkel in het centrum op te halen. Kijk voor de speelschema’s ook op de website van Paco Plumtrek: www.pacoplumtrek.nl. Het All Mellow Straatmuziekfestival wordt gesponsord door CAA, AlmeloPromotie, het Cogas Fonds, Het Prins Berhardcultuurfond, het Stadsfonds en het Roggekamp/Peitschfonds.