'Het Gravenkwartier is een heerlijke plek om te ontspannen', aldus Almelo Promotie.
'Het Gravenkwartier is een heerlijke plek om te ontspannen', aldus Almelo Promotie.

De spotlights gezet op het Gravenkwartier

Algemeen

In de koers Binnenstad zijn er een vijftal gebieden vastgesteld die gezamenlijk de binnenstad vormen. De gebieden hebben allemaal hun eigen naam, hun eigen sfeer en ook hun eigen beleving. Want het Amaliaplein in de Kop van Zuid voelt écht anders dan de Oranjestraat in rondje Noord. In de komende weken gaan we de verschillende stadskwartieren aan jullie voorstellen. Deze week starten we met het Gravenkwartier.

Almelo - Het Gravenkwartier begint aan het Kolkje en loopt via de Grote Kerk naar de Doelenstraat. Hier proef je nog de historie van De Heerlijkheid Almelo. Smalle straatjes met klinkers, oude geveltjes, pleintjes  sluiten naadloos aan op het groen van Huize Almelo dat zich tegen de rand van het Gravenkwartier vlijt.

Ontdek een van de alleroudste plekken van Almelo om even tot rust te komen. Loop vooral ook door de Doelenstraat, de mooiste straat van Almelo, maar de Kerkstraat mag je hierbij zeker niet vergeten. 

Het Gravenkwartier is een heerlijke plek om te ontspannen, waar je kunt chillen bij het Kolkje. Vroeger was hier de bleek, heel wat vierkante meters wasgoed zijn hier gedroogd. Nu een plek voor hippe ondernemers. Begin je loopje hier met een bezoek aan boekhandel Hilarius Broekhuis en plof met je aanwinst lekker neer bij Hap. Met uitzicht op de bloemen van de Orangerie. Vergeet niet je rondje Gravenkwartier af te sluiten met een bezoek aan restaurant Mira aan de Molenstraat. Heerlijk Turks eten in een van de gezelligste restaurants van de stad. Met hun hippe en knusse inrichting en de warme ontvangst van de gastvrouw is het hier een avond genieten.

De andere vier kwartieren krijgen de komende weken een plek in deze krant. Ben je al nieuwsgierig naar de rest en wil je nog meer lezen? Haal dan de gratis cityguide bij een Almelo Infopunt en natuurlijk in de Stadswinkel aan de Grotestraat 118 of bekijk de digitale versie op uitinalmelo.nl