Helmert Woudenberg speelt Kronkels van Simon Carmiggelt.
Helmert Woudenberg speelt Kronkels van Simon Carmiggelt.

Helmert Woudenberg speelt de Kronkels

Algemeen

Almelo - Acteur Helmert Woudenberg speelt zaterdag 9 april de Kronkels van Simon Carmiggelt in Hof 88.
Met zijn solovoorstelling ‘Fluiten in het Donker’ brengt Helmert Woudenberg een selectie verhalen uit het omvangrijke oeuvre Kronkels van Simon Carmiggelt. “Heerlijk nostalgisch voor de ouderen onder ons, terwijl de jeugd wordt meegenomen naar een tijd waarin bier nog één gulden kostte en iedereen er lustig op los rookte’’, aldus Hof 88.. Aanvang: 20.15 uur

In de jaren zeventig schreef Simon Carmiggelt elke dag een zogenaamde Kronkel in het Parool. Meestal treedt daar een ik-figuur (duidelijk Carmiggelt zelf) in op, maar soms is het ook gewoon een kort verhaal. In Fluiten in het Donker (ook de titel van één van de vele bundels die Carmiggelt op zijn naam heeft staan) zijn een aantal van die verhalen verzameld. Verhalen over kwetsbare kinderen, verliefde stelletjes, peper-en-zoute echtparen, publieke vrouwen, kroeglopers en andere buitengewone zonderlingen.

Na het succes van Carmiggelt wil Helmert Woudenberg nogmaals uit het omvangrijke oeuvre van Simon Carmiggelt gaan putten. Hij gaat opnieuw een selectie maken uit de grote hoeveelheid Kronkels, door Carmiggelt zelf stukkies of cursiefjes genoemd.

Woudenberg is naast acteur ook regisseur, docent en toneelschrijver. In deze drie hoedanigheden is hij nog steeds actief.
Kaarten kosten 20 euro.