Bekijk de flyer in deze krant of kijk op www.opoa.nl.
Bekijk de flyer in deze krant of kijk op www.opoa.nl. Foto: Getty Images/iStockphoto

Maak kennis met de basisscholen van OPOA!

Algemeen

Almelo - “Als uw zoon of dochter bijna 4 jaar is, gaat hij of zij voor het eerst naar de basisschool. Een grote en spannende stap voor uw kind maar ook voor u.” Dat zijn de woorden van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Almelo. “U wilt een school kiezen die het beste bij uw kind past. Daarom is het heel fijn dat het weer is toegestaan om u als ouder in de school te ontvangen en rond te leiden. Zodat u ook zelf de sfeer kunt proeven. Natuurlijk bent u het gehele jaar door welkom. Het is ook mogelijk om een één-op-één afspraak te maken om een school te bezoeken. Neem hiervoor contact op met de directeur.” 

Stichting OPOA vindt het belangrijk dat er iets te kiezen is voor ouders. “Onze basisscholen hebben de vrijheid in de keuze van het onderwijskundig concept, de leermethode en de inzet van de leermiddelen. De scholen doen recht aan de verschillen tussen de leerlingen en geven, waar nodig, passend onderwijs. Er is ruimte voor een eigen inbreng van de leerling en het uitvoeren van ideeën, ten gunste van de ontwikkeling van de eigen identiteit.”
Op de scholen van OPOA leren kinderen van jongsaf aan respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. “Onze leerlingen geven ons in het tevredenheidsonderzoek gemiddeld een dikke 8,5! De ouders geven een mooie 8.’’