Twence en Twente Milieu delen gratis compost uit

Almelo - Als dank voor het goed scheiden van groente-, fruit-, tuinafval en etensresten wordt zaterdag 26 maart de Landelijke Compostdag gehouden. Tijdens de Landelijke Compostdag delen Twente Milieu en Twence al jaren in bijna alle Twentse gemeenten gratis compost uit. "De jaarlijkse campagne is een begrip geworden: de inwoners waarderen de campagne en kijken uit naar de gratis compost. Het is een echt bedankje voor het goed gescheiden aanleveren van het gft/gfe-afval. Want alleen doordat inwoners hun gft/gfe goed scheiden, kunnen we compost van goede kwaliteit maken'', aldus Twennce en Twente Milieu.

De volgende gemeenten nemen deel: Enschede, Wierden, Losser, Hengelo, Borne, Dinkelland, Almelo, Tubbergen, Hellendoorn, Oldenzaal, Haaksbergen en Rijssen-Holten.

De uitgifte van gratis compostzakken van 20 liter vindt plaats bij de uitgiftepunten op zaterdag 26 maart. De exacte locaties, openingstijden en voorwaarden staan vermeld op de websites van Twence (www.twence.nl/gftiseengoedidee), Twente Milieu (www.twentemilieu.nl/compostdag).

De actie geldt zolang de voorraad strekt. In de aanloop naar de Landelijke Compostdag hebben Twence en Twente Milieu de campagne ‘Het scheiden van GFT is een goed idee' ontwikkeld en uitgerold onder alle deelnemende gemeenten.