Groene Long Almelo blijft actief.
Groene Long Almelo blijft actief. Foto:

Kort nieuws

Groene Long

Almelo - De Vereniging Westelijke Groene Long Almelo heeft deelgenomen aan NL Doet. Om de biodiversiteit te verbeteren hebben 26 inwoners zich ingezet en eetbare struiken en inheemse beplanting geplant. Deze actie staat niet op zichzelf, maar is een start om het groen in dit gebied te behouden en versterken. “Samen willen we de groene long nóg groener maken’’, aldus de vereniging. De komende jaren zetten de leden zich graag verder in met verbeteracties voor natuur, klimaat en beleving in dit gebied.

Pubquiz Stam

Almelo - Café de Stam houdt dinsdag 22 maart een pubquiz. "Een gezellig avondje quizzen, waar je in ongedwongen sfeer je kennis kunt toetsen aan de andere deelnemers en ook nog eens iets opsteekt! Er zijn leuke avondprijzen te winnen en er is een overall klassement. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven want je kunt gewoon binnenlopen en meedoen.'' Aanvang 20:00 uur, deelname gratis. 

Party Almelo

Almelo - In Studio15 aan de Kolthofsingel wordt op zaterdag 2 april weer een Party Almelo gehouden. ''Ga samen met ons terug in de tijd! De tijd van disco, rock ’n roll, funk, classic rock, flowerpower mode en vooral veel gezelligheid en muzikale inspiratie! Geniet op deze avond van onze achtkoppige live band, DJ Andre en Andre en Elvis die ons terug nemen naar deze geweldige tijd'', aldus de organisatie. Tickets in de voorverkoop 12,50 euro.

Humanistisch café

Almelo - In Theaterzaal de Evenaar wordt zaterdag 26 maart om 15.00 uur een Humanistisch Café gehouden met Jodie Ras van het Humanistisch Verbond. Ze werkte jarenlang in Jeruzalem bij een trauma-expertisecentrum met Holocaustslachtoffers. Sinds vijf jaar werkt ze als humanistisch geestelijk verzorger binnen de psychiatrie en bij Justitie.

'Toafelproat'

Almelo - Op maandagmiddag 28 maart is er in Het Huis van Katoen en Nu van 14.00 tot 16.00 uur weer een 'Toafelproat'. "Er wordt gepraat over het wel en wee van onze Almelose club Heracles. Daarna wordt de film 'De Zwarte Meteoor' over Steve Mokone, vertoond. 'Toafelproat' is een initiatief van Ouderen Vereniging Almelo (OVA) en is een unieke samenwerking tussen Heracles Almelo, ‘t Hookhoes en Het Huis van Katoen en Nu'', aldus OVA..



boek