Evenmens gaat weer van start met de Samen Verder-wandelingen.
Evenmens gaat weer van start met de Samen Verder-wandelingen. Foto:

Te maken met verlies? Wandel dan eens mee

Evenmens organiseert de Samen Verder-wandelingen. Deze wandelingen zijn speciaal voor mensen die te maken hebben met een verlies. Dat kan van alles zijn. Een dierbare overlijdt, een scheiding of een toekomst die er opeens anders uitziet door ziekte.

Almelo - Tijdens de wandelingen staat vaak een thema centraal. ''Welke dat is, hangt af van de deelnemers'', aldus Evenmens. ''Waar hebben ze behoefte aan, waar willen ze graag over praten? Ook de natuur speelt een belangrijke rol. Denk aan de jaargetijden en wat er onderweg te zien en te horen is.''

Er wordt gewandeld in kleine groepjes van maximaal acht deelnemers. ''Zo is er alle ruimte en aandacht voor de verhaal. De wandeling zelf is in een rustig tempo en duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Onderweg is er alle tijd om letterlijk stil te staan bij bepaalde onderwerpen.''

De gratis wandeling is elke tweede zaterdag van de maand en wel op 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni, 10 september, 8 oktober en 12 november. De wandeling start om 10.00 uur vanaf het station Wierden. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan online via Evenmens.nl of telefonisch via 0548 - 638 830.

Om de wandelgroepen te begeleiden, zijn wandelvrijwilligers van harte welkom. Naast het begeleiden van de groepswandelingen, zoekt Evenmens vrijwilligers die een-op-eencontact willen onderhouden met mensen die te maken hebben met verlies. Meer weten? Stuur dan een e-mail naar Ina Versmissen: iversmissen@evenmens.nl.