Van links naar rechts: Wim, Henk en Bianca van SchuldHulpMaatje.
Van links naar rechts: Wim, Henk en Bianca van SchuldHulpMaatje. Foto:

Kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort

HulpMaatje
op sterkte

ALMELO - Acht 'maatjes' hebben eind vorig jaar de intensieve opleiding tot Schuldhulpmaatje met succes afgerond. Onlangs werd aan vier van de acht maatjes op hun certificaat uitgereikt. Door verhindering krijgen de andere vier maatjes op de eerstvolgende maatjesavond hun certificaat.

De gecertificeerde maatjes zijn nu inzetbaar om mensen met schulden zelfstandig te gaan helpen. Daardoor kan SchuldHulpMaatje Almelo (SHM) weer op veel meer vragen om hulp ingaan.

Marco Montagne, voorzitter van SchuldHulpMaatje Almelo: ''Schuldhulpmaatje is een landelijk opererende vrijwilligersorganisatie die mensen helpt die schulden hebben en hen helpt om hun financiën weer op orde te brengen. In Nederland zijn er nu in honderd plaatsen goed opgeleide vrijwilligers actief om mensen met beginnende schulden gratis te helpen om hun financiën op orde te krijgen.''

Iemand zal toch niet snel om hulp vragen, omdat je je meestal toch schaamt voor schulden?
''Daar ligt inderdaad wel een drempel. Maar het is helemaal niet nodig om je ervoor te schamen. De meeste mensen komen in betalingsproblemen door vervelende omstandigheden zoals verlies van partner,ziekte, scheiding of ontslag. Het zijn gebeurtenissen waar je vaak weinig aan kunt doen, maar die wel kunnen zorgen dat je het bijhouden van je financiën even verwaarloost, met vaak vervelende gevolgen.''
Wat kan een schuldhulpmaatje voor je doen?

''Ik zou eerder vragen ‘wat kan schuldhulpmaatje samen met jou doen?’. Het maatje dat jou terzijde gaat staan, gaat samen met jou kijken wat er bij jou aan geld binnenkomt en wat eruit gaat en hoe jij zelf je centen op orde kan brengen en je schulden kunt wegwerken. Ook wordt gekeken of je recht hebt op wettelijke toeslagen zoals huur-, zorg- en kindertoeslag en of je kwijtschelding van bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen kunt aanvragen. Samen kijken we hoe je weer op eigen benen kunt gaan staan en ook in de toekomst dat zelf kunt. We zijn geen adviesbureau maar buddy’s, en onze hulp is gratis voor iedereen.''

Aanmelden kan via de website www.schuldhulpmaatje.nl of door te e-mailen naar info@shmalmelo.nl of te bellen met Mases, de coördinator in Almelo: 06 - 43 96 81 62.

Nieuwe voorstelling van toneelclub LaWeDaMaDo

ALMELO - Amateurtoneelverenging LaWeDaMaDo komt in maart met een nieuw toneelstuk, ‘Quattro Banditos’ genaamd. Dit komische, zelfgeschreven stuk, belooft volgens de vereniging weer voor veel hilariteit te gaan zorgen.

‘Quattro Banditos’ wordt twee avonden opgevoerd, namelijk op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart. Beide avonden begint de voorstelling om 19.30 uur. 

De locatie is de CCK2 aan de Kerkstraat 2 in Vriezenveen. Kaarten kosten 8 euro in de voorverkoop (reserveren via www.lawedamado.nl) en aan de zaal 10 euro.

‘Quattro Banditos’– geschreven door auteur José Runhaar – speelt zich af in pizzeria Mangiamo. Eigenaresse Donna besluit uit frustratie over krappe financiën en laksheid van haar man en zoon, het restaurant te verlaten en elders een nieuw leven te beginnen. Wanneer in het lokale museum een duur diadeem tentoongesteld zal worden, besluit ze deze te stelen en met dat geld haar plannen waar te maken. Maar er zijn meer kapers op de kus.

Proefrondje vol muziek bij Kaliber Kunstenschool

ALMELO - Kaliber Kunstenschool heeft het Proefrondje Muziek ontwikkeld.

''Wie houdt er niet van muziek? Als je een muziekinstrument wilt leren spelen is de keuze soms lastig om te maken'', zo laat Kaliber weten. ''Ga je voor een melodieus strijkinstrument, een energiek blaasinstrument of een van de populaire toetsinstrumenten? Of ga je liever voor tokkelen of trommelen? Soms zie je door de bomen het bos niet meer, en zou je ze het liefst allemaal willen uitproberen.''

Om erachter te komen wat iemand het meest ligt is dus de cursus Proefrondje Muziek ontwikkeld. ''Het is een leuke en leerzame cursus waarin kinderen van 7 tot en met 9 jaar in vijftien lessen diverse instrumenten en hun muziek leren kennen. Het is een mooie start voor de muzikale basisvorming. Aan het eind van de cursus kun je gericht een keuze maken voor een instrument.''

Op maandag 28 februari van 16.00 tot 16.45 uur kan men meedoen met het volgende Proefrondje in Almelo. Zie

www.kaliberkunstenschool.nl

Belastinghulp

ALMELO - Bibliotheek Almelo houdt een spreekuur waar deskundige belastinginvullers belastingaangifte doen.

De belastinghulp is bedoeld voor mensen met een laag inkomen (lager dan 36.000 bruto per jaar) en een gering eigen vermogen. ''We behandelen alleen eenvoudige belastingaangiftes van particulieren, niet voor instellingen, ondernemingen en zzp’ers'', aldus de bibliotheek.
Hoe werkt het? De bibliotheek legt het uit: ''In de maanden maart en april 2022 zijn de invulspreekuren. Neem contact op met de bibliotheek om een afspraak te maken. U krijgt daarna een bevestigingsbrief met informatie. Voor een afspraak kunt u op dinsdag tot en met vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met Filomena Mijnders, telefoon 06-50264984.

Burgemeester mag blijven

ALMELO - De Almelose gemeenteraad beveelt burgemeester Arjen Gerritsen aan voor herbenoeming. Dat maakte de vice-voorzitter van de raad Irene ten Seldam bekend.

Dat betekent dat burgemeester Gerritsen wordt voorgedragen voor een volgende ambtsperiode van 6 jaar. Arjen Gerritsen werd op 27 september 2016 beëdigd tot burgemeester van de gemeente Almelo.
De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu via de commissaris van de koning naar de minister van Binnenlandse Zaken die het definitieve besluit tot herbenoeming neemt.

De tweede termijn van Arjen Gerritsen gaat in vanaf 27 september.






Afbeelding