Lokaal Almelo Samen is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. (Foto: Helly Fotografie)
Lokaal Almelo Samen is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. (Foto: Helly Fotografie) Foto:

Lokaal Almelo Samen: 'Niet
alleen roepen maar ook doen!'

door Louis Kampman,
lijsttrekker LAS


Voor het eerst in haar bestaan droeg Lokaal Almelo Samen (LAS) bestuursverantwoordelijkheid als coalitiepartij. Voorop stond dat de ‘schuldenberg’ uit vorige bestuursperiodes waarin grote risico’s niet geschuwd werden, zou worden weggewerkt. En ja, al jaren betaalden inwoners en bedrijven de rekening via flink hogere gemeentelijke heffingen.

Gelukkig hebben de vierpartijencoalitie CDA, VVD, LAS, ChristenUnie die hogere lasten in de afgelopen vier jaar weten te beperken tot de inflatiecorrectie. Tevens werden er ook nog wat ‘harde noten’ gekraakt via het minderen van subsidie. Deze keer niet met de ‘kaasschaaf’ voor alle organisaties maar gericht daar waar flinke reserves waren opgebouwd met ontvangen subsidiegeld of ‘prikkels’ nodig waren ten aanzien van de eigen activiteiten.
Na 10 jaar afschrijven en aflossen zit er weer wat ‘vlees op de botten’. Daarmee ontstaat ook weer enig perspectief ten aanzien van de stad en haar ontwikkeling. Dat wordt zeker geen potverteren als het aan LAS ligt. Miljoenen uitgeven om met een kano rond de stad te kunnen varen is wat dat betreft zeker een brug te ver. Van groot belang is een evenwichtig woningbouwprogramma voor dat wat nodig is. Daar valt het brengen van nieuw elan in oudere wijken ook onder. Renovatie, isolatie, afbraak en nieuwbouw, moet meer variatie brengen in het woningbestand.


Er is veel te doen de komende jaren. LAS heeft zich in deze voorbereid met een aantal jongere kandidaten op de kieslijst met meer ideeën voor jongeren. Nynke Veurink is zo’n jongere. Zij gaat studie en raadslidmaatschap straks combineren. Tegelijkertijd koesteren wij de ervaring van onze veteranen. Louis Kampman blijft onze politiek leider in de gemeenteraad terwijl Jan-Martin van Rees namens LAS weer beoogd stadsbestuurder is een de te vormen coalitie.

Niet alles kunnen wij beloven, maar wij streven er wel naar om onze idealen uit ons verkiezingsprogramma te verwezenlijken. Wat die idealen zijn kunt u lezen via Facebook, Instagram, Tiktok en www.lokaalalmelosamen.nl. Daar kunt u tevens de motivatie en aandachtspunten van onze kandidaten lezen, mocht u een voorkeurstem willen uitbrengen.


Tot slot een oproep aan u allen. Ga stemmen, het gaat ook over u!

- ADVERTORIAL -