Historisch Almelo naar volgend jaar

Het historisch festival Almelo wil de vijfde lustrumeditie groots aanpakken. Alleen niet dit jaar. Het festival vindt volgend jaar plaats.

ALMELO - ''We willen de vijfde keer groots, met veel scholen en reenactors vieren. Nieuwe elementen, publiek uit heel Nederland en reenactors uit heel Europa komen een weekend lang samen in het Schelfhorstpark'', aldus Martijn Makkinga, organisator van dit tweejaarlijkse festival.

Door de coronamaatregelen ziet de organisatie zich genoodzaakt om deze komende editie wederom een jaar uit te stellen. Makkinga: ''Om het lustrum goed, veilig en gedegen te organiseren voor ons publiek en de scholen, zien wij geen andere optie dan het festival met een jaar uit te stellen. Veiligheid waarborgen voor iedereen staat voorop. Daarin schuilen nu teveel onzekerheden door corona.''


Zie pagina 19


Historisch Almelo

Vervolg voorpagina

Makkinga: ''Mag het hele land weer open? Welke 'G' regel is te zijner tijd van toepassing? En wat betekent dit voor de beveiliging en toegang van het park? Hoe hoog zijn de besmettingen op de scholen en hoe hoog is daarmee tevens de belasting voor docenten, kinderopvang en ouders bijvoorbeeld?''

In het weekend van 21, 22 en 23 april 2023 vindt de lustrumeditie van het Historisch Festival Almelo in het Schelfhorstpark dan plaats. ''De wens om het grootser aan te pakken zit bijvoorbeeld in het aantal reenactors, het centrum betrekken bij het festival of bijvoorbeeld uitbreiding van de betrokkenheid van jeugd door ook buitenschoolse opvang te benaderen en daar een programma voor te maken'', aldus Makkinga.