schaats
schaats Foto:

In de Havenkom

Kom je ook schaatsen in Almelo?

ALMELO - Er kan worden geschaatst in hartje Almelo. In de Havenkom ligt tot en met 13 maart namelijk een echte ijsbaan.

Met de ijsbaan biedt de gemeente samen met het SportbedrijfAlmelo jongeren een winters uitje.

Wethouders Arjen Maathuis en JanMartin van Rees hebben de ijsbaan geopend. “Natuurlijk is het belangrijk dat we samen zorgen voor spreiding in tijd en ruimte. Maar de ijsbaan brengt extra beleving en gezelligheid in onze binnenstad”, aldus Maathuis.

Van Rees vult aan: “Het is echt een opsteker voor de binnenstad in deze tijd. Naast het horeca- en winkelaanbod hebben mensen nu een extra reden om het centrum van Almelo weer te bezoeken.”

De schaatsbaan is alle dagen geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Er is een aantal tijdsblokken gereserveerd voor scholen. Buiten deze tijdsblokken kan er vrij worden geschaatst.

De entreeprijs is 5 euro. Dat is inclusief schaatshuur. Door de verlichting kan er ook ’s avonds worden geschaatst. Als de baan om 21.00 uur sluit, gaan de ijsmeesters weer aan de slag om de baan te onderhouden en klaar te maken voor de volgende schaatsdag.

De schaatsbaan is 14 meter breed en 25 meter diep en biedt ruimte aan maximaal tachtig personen tegelijkertijd. 

Meer informatie staat op

www.uitinalmelo.nl

Geen BIZ binnenstad

ALMELO - Onder eigenaren in de binnenstad is niet genoeg steun voor het invoeren van een bedrijfsinvesteringszone (BIZ).

Een bedrijfsinvesteringszone is een gebied waarin alle gebruikers of eigenaren van gebouwen meebetalen aan gezamenlijke activiteiten.