Janis Blaswich in actie tegen AZ in Alkmaar. (Foto: NESimages)

Janis Blaswich focust zich op de eredivisie

Algemeen

AMELO - Janis Blaswich vertrekt in de zomer naar RB Leipzig, de huidige nummer vier van de Bundesliga. Maar over de wedstrijd van Leipzig tegen Hertha BSC wil de doelman het niet hebben. “Ik ben bezig met de eredivisie. We zijn nog niet klaar met deze competitie.’’

Janis Blaswich, de aanvoerder van Heracles, houdt de focus op de eredivisie. En Heracles is inderdaad nog niet klaar.

Het degradatiespook is na de 2-1 nederlaag van zaterdag bij AZ in Alkmaar nog niet verdreven. Het verschil met plek nummer 16, een veroordeling tot de nacompetitie, is slechts vier punten. Heracles staat nu twaalfde met 23 punten uit 23 wedstrijden.

Heracles had tegen AZ een bonuspunt kunnen halen, vindt ook Janis Blaswich. “De wedstrijd is lang open gebleven. Op het laatst hebben we ook kans gehad om gelijk te spelen. De tegenstander had een groter aandeel in de wedstrijd, maar wij hebben het niet slecht gedaan. In de laatste tien minuten hebben we veel lange ballen gespeeld. Maar AZ is toch wel één van de betere ploegen in de eredivisie’’, aldus Blaswich.

AZ kwam op 1-0 door een pegel van Tijjani Reijnders na een kluts uit een corner.
De 1-1 op slag van rust was een juweel van Nikolai Laursen. De Deen kopte raak uit een afgemeten voorzet van Ruben Roosken. De vooractie van Bilal Basacigoklu verried ook klasse. Blaswich: “AZ kreeg in de eerste helft één kans en wij kregen één kans en beiden werden gescoord. Van ons was het een mooie goal. Normaal hebben we veel kansen nodig om een doelpunt te maken, dus dit is positief.’’

De 2-1 van Vangelis Pavlidis op aangeven van Yukinari Sugawara viel vroeg in de tweede helft. Daarna hield Blaswich zijn doel schoon.
Ook liet hij nog een solo buiten de zestien zien. “Je probeert de bal in de eigen rijen te houden en niet blind weg te slaan. Soms neem je dan een beetje risico. Gelukkig is er niks uit gebeurd’’. aldus de keeper.

Komende zaterdag wacht Heracles een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, weliswaar de hekkensluiter, maar ook de ploeg die dit jaar nog ongeslagen is.
PEC was in de winterstop op sterven na dood, maar met een nieuwe trainer (Dick Schreuder) op de bank hijgt PEC de concurrentie nu weer in de nek. “Voor ons wordt het een heel belangrijke wedstrijd’’, zegt Blaswich. “Het is goed dat het thuis is, maar dat maakt het niet makkelijker. We moeten terugkijken naar de thuiswedstrijd tegen Utrecht en dat doortrekken. PEC is bezig aan een goede serie. Ze hebben een goede mood. Het wordt een zware wedstrijd, maar wij weten dat we thuis sterk zijn.’’ PEC speelde afgelopen weekend 1-1 tegen FC Groningen en staat op 17 punten.

Hertha - Leipzig werd 1-6. “Ja, ik volg Leipzig natuurlijk wel, net als Borussia Mönchengladbach, mijn vorige club. Maar ik ben nu echt bezig met Heracles en deze competitie. We hebben hier nog belangrijke doelen om te halen. Maar natuurlijk ben ik blij met Leipzig als nieuwe club.’’