Leen Bakker: ''Zachte en warme materialen, dat maakt je huis een fijn thuis.''
Leen Bakker: ''Zachte en warme materialen, dat maakt je huis een fijn thuis.''

Leen Bakker Almelo: ‘Mix en match voor een chic effect’

Algemeen

ALMELO - Voel jij je helemaal thuis in je woonkamer? Of kan het zachter of warmer? Voeg dan een modieuze mix toe met warme groen- en blauwtinten, zachte stoffen en robuuste accessoires in messing en goud. 

Dat zijn de woorden van Leen Bakker op de Woonboulevard Almelo.

Thuis omringen we ons graag met zachte, aaibare materialen. Het is een van de redenen waarom fluweel zo razend populair is. Neem bijvoorbeeld een velvet bank, een fluwelen eetkamerstoel of wat denk je van een velours bed? Een aantal tips om je interieur te stylen met velvet.

Wat het verschil is tussen fluweel, velvet en velours? Wat betreft velvet is dat simpel: Het is de Engelse benaming voor fluweel en in de lage landen inmiddels ook aardig ingeburgerd. Fluweel bestaat uit kleine geweven lussen, is superzacht en kun je herkennen aan een mooie vleug. Dat betekent dat de stof lichter en donkerder wordt als je er overheen wrijft. Velours is ook heerlijk zacht, maar net wat ruwer doordat de lussen worden losgesneden, -getrokken of geruwd. Gordijnen zijn bijvoorbeeld vaak gemaakt van velours.

Meubels van rijke stoffen brengen je interieur naar een hoger niveau en dat geldt zeker voor Leen Bakker splinternieuwe velvet bedden. Royaal slapen krijgt in deze bedden een nieuwe betekenis. Boxspring Malmo en bed Emma van Leen Bakker zijn bekleed met een trendy velvet stof.

Combineer het bed bijvoorbeeld met een dekbed van linnen, een grof geweven vloerkleed en een mooie, stoffen lampenkap. Of combineer met sierkussens en plaids in luxe stoffen, rijke kleuren en natuurlijke dessins. Door de mix van materialen maak je van je slaapkamer een warm nest. 

Heb jij wel eens gedacht aan een velvet bed? Fluweel zorgt voor een luxe uitstraling, maar dat hoeft zeker niet prijzig te zijn. Een luxe interieur hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. In onze trendcollectie Industrial Luxe zitten veel betaalbare meubels en accessoires van velours. Het gaat van sierkussens waarmee je je bank een nieuwe look geeft tot een, trendy poef met een gecapitonneerde zitting. Je weet wel, net zoals bij een Chesterfieldbank. Ook leuk: kies voor fluwelen eetkamerstoelen in twee verschillende kleuren voor een speels effect aan tafel. Fluweel kun je goed combineren met zwarte accenten, marmeren meubels en accessoires in goud en koper. Mix en match voor een chic effect.

-Tekst Juliette Vrijhoeven, marketeer bij Woonboulevard Almelo