Johan Bijkerk is jarig. Iedereen is welkom om zijn jazzfeestje mee te maken.
Johan Bijkerk is jarig. Iedereen is welkom om zijn jazzfeestje mee te maken.

Jazzfeestje Johan Bijkerk in bibliotheek

Algemeen

ALMELO - In Feijn Lunchen & Lezen in de bibliotheek Almelo vindt op zondag 6 maart vanaf 15.00 uur Johans Bijkerks Birthday Jazz Party plaats.

‘’Dan is Johan jarig en dat gaan we vieren. Zijn kwartet treedt op met vocale bijdragen van Sem Tanate en Bert Kuipers. Verder zijn er ook surpriseoptredens’’, aldus de bibliotheek.

Johan brengt arrangementen mee uit de periode 1972 tot 2022. Dat begint met zijn arrangementen en composities uit zijn Hot Dogs periode (1971 tot 1981) tot en met recent werk uit zijn Jazz Symfonie The Colors Of Jazz (2021).

In de bibliotheek is een kleine expositie van zijn zwart- wit jazzfoto’s die hij maakte als fotograaf voor Gery Teekens (Criss Cross) in de New Yorkse studio van Rudy van Gelder.
Het kwartet deze middag bestaat uit: Sietze de Leeuw (fluit, trompet en tenorsax), Johan Bijkerk (piano), Uli Wentzlaff (bas) en Jan ter Maat (drums).

Kaarten zijn te koop via de website van Bibliotheek Almelo. Die kaarten kosten 7 euro. Leden van de bibliotheek betalen een euro minder. Tot 18 jaar is de toegang gratis.