Wethouders Jan Martin van Rees van de Binnenstad en Arjen Maathuis van Verkeer willen het makkelijk maken de fiets op goede plek te zetten.
Wethouders Jan Martin van Rees van de Binnenstad en Arjen Maathuis van Verkeer willen het makkelijk maken de fiets op goede plek te zetten.

Capaciteit fietsenstalling centrum fors uitgebreid

Algemeen

ALMELO - De gemeente Almelo heeft de capaciteit van de overdekte fietsenstalling bij de bioscoop vergroot van vierhonderd naar zevenhonderd plekken. De stalling is alle dagen van de week 24/7 geopend.

‘’Dat is extra welkom nu weer steeds meer mensen naar de binnenstad komen omdat de coronaregels sterk versoepeld worden’’, aldus de gemeente.

De fiets kan volgens de gemeente prettig en overdekt worden gestald. ‘’Dat vermindert de overlast van fietsen op straat. In de fietsenstalling heeft Parkeerbeheer hetzelfde cameratoezicht als in de autoparkeergarages.’’
Voor één gedeelte verricht de aannemer nog enkele werkzaamheden. Daarna is het aantal plekken helemaal compleet en geschikt voor zevenhonderd fietsen. Zo’n 80 procent met fietsklemmen en ongeveer 20 procent is vrije stallingsruimte. Die is bedoeld voor bijvoorbeeld fietsen met brede banden of fietsen met grote mandjes.

Voor de uitbreiding ging het aantal autoparkeerplaatsen op deze plek van zeventig naar 54. Het nieuwe parkeerverwijssysteem aan de ring gaat helpen volgens de gemeente. ‘’Straks rijdt de automobilist met die informatie heel gemakkelijk via de ring naar een parkeergarage met ruimte, met voldoende vrije plekken. In de komende weken zijn er testen en wordt het systeem ingesteld.’’

Bij de opening waren de wethouders Jan Martin van Rees van de Binnenstad en Arjen Maathuis van Verkeer duidelijk in hun nopjes met de nieuwe plekken. ‘’We willen het makkelijk maken de fiets op goede plek te zetten’’, zegt Van Rees. Maathuis: ‘’En bovendien overdekt.’’