Praxis op de Woonboulevard geeft tips om een woning op vele manieren te beveiligen.
Praxis op de Woonboulevard geeft tips om een woning op vele manieren te beveiligen. Foto:

Heel veilig huis met Praxis Almelo; bouwmarkt geeft de nodige tips

door Juliette Vrijhoeven

Er zijn veel manieren om je huis goed te beveiligen tegen inbraak, maar waar moet je beginnen? Praxis Almelo heeft alles in huis en geeft vijf tips voor het beveiligen van jouw huis.

Tip 1: Check de voordeur en achterdeur

Meer dan de helft van de inbrekers betreedt een woning via een deur. De voordeur is een van de deuren in huis die hierbij vaak wordt geforceerd, ingetrapt of geflipperd. Een goed beveiligde voordeur is dus de basis voor een goed beveiligd huis. Er zijn verschillende methoden om je deur goed te beveiligen tegen inbrekers. Het belangrijkste is een goed cilinderslot.

Een andere manier van je deur beveiligen is een meerpuntsslot. Daarmee wordt er met één sleutel op meerdere plekken de deur op slot gedraaid. Ook is het verstandig om een anti-inbraakstrip te monteren. 

Tip 2: Hang buitenverlichting en een beveiligingscamera op

Als er iets is wat inbrekers vooral niet willen, is het gezien worden. Komt dat even mooi uit, want dat is precies wat je doet met het verlichten van je huis en tuin. Beveiligingsverlichting is er in vele soorten, maten en prijscategorie. Naast beveiligingsverlichting is een beveiligingscamera een prima manier om inbrekers goed in de smiezen te houden.

Tip 3. Sluit ramen goed af

Bij een goede beveiliging van je huis is kwalitatief hang- en sluitwerk van belang. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om je ramen te beveiligen tegen deze ongewenste gasten. Een openstaand raam is natuurlijk helemaal een makkie, dus doe naast je deuren ook je ramen dicht (en op slot) wanneer je het huis verlaat. 

Tip 4: Wees inbrekers te slim af

Naast een video deurbel en slimme schakelaars zijn er nog meer slimme producten die jouw huis veiliger maken. Vergeet je wel eens je deur op slot te draaien? Met een smartlock kun je vanaf waar dan ook voorkomen dat inbrekers met de deur in huis komen vallen. Met slimme binnen- en buitencamera's houdt je op afstand via jouw smartphone je huis in de gaten. Let er wel op dat bij het plaatsen van bewakingscamera's het vaak verplicht is om een sticker bij de deur te plakken.

Tip 5. Schaf een alarmsysteem aan

Installeer een alarmsysteem en maak dit ook kenbaar door een sticker op de deur te plakken. Want met een compleet alarmsysteem komt helemaal niemand onopgemerkt binnen.



Juliette Vrijhoeven is marketeer bij Woonboulevard Almelo