Mohamed Amissi is Heraclied af en gaat spelen bij Roda JC uit Kerkrade. (Foto: NESimages.nl)
Mohamed Amissi is Heraclied af en gaat spelen bij Roda JC uit Kerkrade. (Foto: NESimages.nl) Foto:

'Goed om voor kansen te gaan'

Mohamed Amissi vertrekt op definitieve basis naar Roda JC. De club uit Limburg neemt de 21-jarige vleugelspeler per direct over.


ALMELO - De tienvoudig Burundese international tekent in Kerkrade een contract voor anderhalf seizoen met een optie voor nog een seizoen.

Volgens technisch directeur Tim Gilissen is het voor Amissi tijd om een volgende stap te maken in zijn carrière. “Mo heeft zich de afgelopen tweeënhalf seizoen hier goed ontwikkeld. Om de volgende stap te kunnen maken is speeltijd voor hem heel belangrijk. Bij ons was die kans kleiner en bij Roda JC groter. Het is voor Mo een goed moment om daar voor zijn kansen te gaan. Wij wensen hem daarbij veel succes.”

Amissi kwam in de anderhalf jaar bij Heracles Almelo tot tien Eredivisiewedstrijden en een wedstrijd in de beker.

Amissi speelde in de jeugd van Beerschot AC en RSC Anderlecht. Van 2014 tot 2019 speelde hij in de jeugdopleiding van NAC Breda, waarna hij transfervrij naar Heracles Almelo vertrok.

Door zijn Burundese moeder kan de in België geboren speler uitkomen voor nationale elftallen van Burundi. In juni 2019 werd hij geselecteerd voor het Burundees voetbalelftal, om uit te komen op het Afrikaans kampioenschap voetbal 2019. Hij debuteerde voor Burundi op 11 juni 2019, in de met 1-1 gelijkgespeelde oefenwedstrijd tegen Algerije in Doha.

voetbal, bal