De Stadsprijs Almelo 2021 gaat naar de Stichting Natuurhus Almelo. De tweede plek is voor Joke Pezie en de derde is voor Huis van Lydia.
De Stadsprijs Almelo 2021 gaat naar de Stichting Natuurhus Almelo. De tweede plek is voor Joke Pezie en de derde is voor Huis van Lydia.

Stichting Natuurhus Almelo wint Stadsprijs

Algemeen

ALMELO - De Stadsprijs Almelo 2021 gaat naar de Stichting Natuurhus Almelo. “Op een unieke locatie in het centrum houden ze aansprekende evenementen voor jong én oud”, licht commissievoorzitter Marjolein Wessels toe.

Joke Pezie ontving de tweede prijs en Huis van Lydia werd derde.

De Stadsprijs bestaat sinds 1997 en werd dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Bijzonder is dat de prijs dit keer in een even jaar is uitgereikt en niet aan het eind van een oneven jaar, zoals te doen gebruikelijk.

Burgmeester Gerritsen was verheugd de winnaars in de raadzaal van het stadhuis te kunnen ontmoeten. In zijn toespraak benoemde én roemde de burgemeester de talrijke organisaties en mensen in Almelo die zich inzetten om het leven in onze gemeente een stukje aangenamer te maken. 

Joke Pezie is al meer dan 25 jaar vrijwilliger op veel plekken in de stad. Huis van Lydia is volgens de commissie een warm en sociaal initiatief in onze stad. Initiatiefneemster Mijntje Haakmeester biedt mensen nieuwe kansen, waar zij met begeleiding aan de slag kunnen en kunnen werken aan de toekomst.

Sinds deze editie van de prijs ontvangen álle genomineerden een geldbedrag om te besteden aan de Almelose samenleving. 

Huis van Lydia ontvangt 500 euro, Joke Pezie krijgt 1.000 en Stichting Natuurhus Almelo wordt verblijd met 2.000 euro. Als winnaar kregen de mensen van het Natuurhus ook de wisselbokaal van kunstenaar Robert Jansen mee.