Wawollie en de Dierenvoedselbank zijn blij met elkaar.
Wawollie en de Dierenvoedselbank zijn blij met elkaar.

Eerste lustrum Wawollie Kringloop

Algemeen

ALMELO - Kringloopwinkel Wawollie bestaat alweer vijf jaar en de mensen in Almelo en omgeving weten de zaak aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein 4 zeker te vinden. ”Het draait goed. We krijgen heel veel inbreng’’, zegt Peter de Leeuw, een van de bedrijfsleiders van Wawollie en ook één van de initiatiefnemers van de kringloopwinkel voor goederen voor mens en dier.

Dat ze bij Wawollie niet alleen aan mensen denken, maar ook aan dieren, werd onlangs maar weer eens duidelijk.
Een afvaardiging van de Direnvoedselbank ging op bezoek bij de vestiging van Wawollie om er de inhoud van de fooienpot van Wawollie te ontvangen.

Vorig jaar deden ze dat ook al en toen kon de Dierenvoedselbank worden verblijd met een bedrag van 705 euro. Brigitta Bakhuis van de Dierenvoedselbank was uiteraard heel erg blij met de inhoud van de fooienpot van Wawollie, al moest het geld nog wel geteld worden, maar dat was geen enkel probleem.
De overhandiging draaide uit een op een gezellig, bijna feestelijk samenzijn. “Zo’n overhandiging is toch iets van een mooie dag’’, zegt Brigitta. “En wij zijn nu eenmaal afhankelijk van donaties.’’ Even later was er helderheid over het bedrag: 504 euro en 80 cent.

De Dierenvoedselbank werd vorig jaar januari opgestart en valt nu onder de organisatie Hulp die Helpt die zetelt aan de Hofstraat 81.
Hulp die Helpt werd in 2017 opgezet door twee psychiatrisch verpleegkundigen. Intussen zijn er zo’n dertig medewerkers actief die zich bezig houden met individuele begeleiding of met groepsbegeleiding van cliënten met psychische problemen.
Een aantal cliënten vindt een prima dagbesteding bij de Dierenvoedselbank.

Brigitta Bakhuis, zelf begeleider bij Hulp die Helpt, is blij met de gevonden formule. “En het is mooi dat ze bij Wawollie ook erg voor dierenwelzijn zijn. We zijn erg blij met dit soort acties. De Albert Heijn houdt ook weer een statiegeldactie. Zo hebben we allerlei sponsoren, in Almelo, maar ook in Borne en Hengelo’’, aldus Brigitta.

Peter de Leeuw van Wawollie merkt op dat de kringloopwinkel tijdens de lockdown een poos dicht is geweest, maar dat het inbrengen van goederen wel door is gegaan. “Maar je mist dan wel het contact met de klanten. Het begint nu weer goed op gang te komen. De klanten zijn blij dat we weer open zijn’’, vertelt Peter.

Het aantal vrijwilligers bij Wawollie ligt op dertig tot veertig, zo laat Peter weten. “Maar nieuwe vrijwilligers zijn hartstikke welkom’’, zegt hij.

Elena Dina, ook bedrijfsleider bij kringloopwinkel Wawollie, sluit zich aan bij de oproep tot meer vrijwilligers. “Er is zeker plek voor meer mensen. Bij ons vind je een leuke en nuttige dagbesteding en we zijn een geschikte plek om je ontwikkelen.’’

Spullen inleveren bij Wawollie kan doordeweeks van 10.00 tot 16.00 uur.