Er zijn steeds meer leden van De Klup waardoor er een tekort aan vrijwilligers is.
Er zijn steeds meer leden van De Klup waardoor er een tekort aan vrijwilligers is.

De Klup komt flink wat handen van vrijwilliger tekort: Wie helpt?

Algemeen

ALMELO - Het is een onverwachte, maar mooie ontwikkeling: sinds de coronapandemie neemt het aantal deelnemers bij De Klup Twente toe. Die ontwikkeling wordt toegejuicht, maar nu alle activiteiten weer op volle toeren draaien, komt de vrijwilligersorganisatie handen te kort.

De Klup zoekt nieuwe vrijwilligers: chauffeurs om mensen te halen en te brengen en helpende handen bij heel veel activiteiten.’De Klup noteert meer en meer mensen die willen deelnemen’

De Klup Twente is een vrijwilligersorganisatie die zorgt voor vrijetijdbesteding voor mensen met een beperking (en meer). Waar veel organisaties en instellingen het aantal leden en deelnemers in de coronatijd zagen afnemen, noteert De Klup meer en meer mensen die willen deelnemen aan de activiteiten. Daardoor is er om te beginnen meer vervoer nodig. Bovendien kampt de organisatie een beetje met uitval door ziekte en vertrek van stagiairs, wat de nood nog hoger maakt.

Voor tal van andere activiteiten zit De Klup ook te springen om extra vrijwilligers. Het gaat onder meer om de Kinder- en tienerklup op de woensdagmiddag, het Tienerkoken op de vrijdagavond (een keer in de twee weken), de computerles op woensdag, de muziekband, het zwemmen in Almelo, de Soos in Westerhaar en het gamen op de woensdag.

Verder zoekt De Klup maatjes voor mensen met een beperking, nieuwe vrijwilligers voor de Naschoolse Dagbesteding voor kinderen uit het speciaal onderwijs en heeft ze veel behoefte aan vrijwilligers die af en toe op een namiddag of op een zaterdag willen helpen in het gamecentrum Fun-IE-Fit.

Chauffeur worden bij De Klup Twente of u oren naar een van de andere vacatures? Bel of e-mail met Jolanda Overdorp: 06-14465288 of jolanda@deklup.nl.