Beter Wonen gaat aan de Frans Halsstraat woningen bouwen zonder gas, maar met een wartmepomp.
Beter Wonen gaat aan de Frans Halsstraat woningen bouwen zonder gas, maar met een wartmepomp.

Beter Wonen bouwt gasloze woningen aan de Frans Halsstraat

Algemeen

ALMELO - Bramer uit Vriezenveen is namens begonnen met de bouw van zestien duurzame eengezinswoningen.

In opdracht van Beter Wonen worden deze woningen gebouwd aan de Frans Halsstraat en het grasveld daarachter (grenzend aan de Jan Steenstraat en de Jan Vermeerstraat). Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen eind dit jaar opgeleverd.

Onderdeel van dit nieuwbouwproject is de sloop van twaalf woningen in de omgeving van de Frans Halsstraat. In de volgende straten werden drie woningen gesloopt: Adriaan van Ostadestraat, Frans van Mierisstraat, Gerard Terborchstraat en Jan Vermeerstraat. De twaalf woningen zijn vorig jaar al gesloopt.

Deze week is begonnen met de bouw van zestien duurzame woningen. Deze woningen worden in twee blokken van vier en één blok van acht gebouwd. Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huur.

De zestien nieuwe eengezinswoningen zijn allemaal gasloos. Elke woning beschikt over een grondwarmtepomp en meerdere zonnepanelen. Verder komt in elke woning een badkamer en drie slaapkamers op de eerste verdieping.

Het ontwerp van de woningen is hetzelfde als bij de nieuwe woningen in de Witvoetenstraat en Gravenstraat. Daar heeft Beter Wonen 54 woningen gesloopt en worden nu 51 woningen gebouwd.

Beter Wonen houdt belangstellenden via haar website op de hoogte. Direct omwonenden ontvangen bij belangrijke momenten een nieuwsbrief. Later dit jaar informeert Beter Wonen wanneer de woningen worden aangeboden op Woonburo Almelo. Op Woonburo Almelo biedt Beter Wonen namelijk haar woningen aan. Om te reageren op woningen, moeten mensen ingeschreven staan bij Woonburo Almelo.