Marian Hurmuz doet onderzoek naar eHealth. Ze heeft daarbij de hulp nodig van proefpersonen.
Marian Hurmuz doet onderzoek naar eHealth. Ze heeft daarbij de hulp nodig van proefpersonen.

Marian Hurmuz onderzoekt eHealth; wie helpt haar?

Algemeen

TWENTE - Wie wil als proefpersoon Marian Hurmuz helpen bij haar onderzoek naar eHealth? Marian is gezondheidswetenschapper en werkzaam bij Roessingh Research and Development (RRD) als junior onderzoeker.

Het onderzoek van Marian richt zich op het gebruik van eHealth onder eindgebruikers. ‘’Wie zijn de gebruikers? Waarom maken zij wel of niet gebruik van de eHealthtoepassing?’’, zijn enkele vragen die Marian zich stelt.

Wanneer eHealthtoepassingen zijn ontwikkeld, moeten ze volgens Marian worden getest in het dagelijks leven van de eindgebruikers. ‘’Het uitvoeren van dit soort onderzoeken is een belangrijke stap voordat eHealthtoepassingen op de markt gebracht kunnen worden. Deze onderzoeken laten zien hoe eHealth wordt gebruikt in het dagelijks leven en helpt ons om eHealth beter te laten aansluiten bij de gebruiker.’’

Bij het uitvoeren van deze onderzoeken, maar ook andere onderzoeken rond eHealth of revalidatietechnologie, zijn onderzoekers bij RRD op zoek naar proefpersonen. Het RRD-onderzoekspanel bestaat uit volwassenen die hun mening willen geven over nieuwe technologieën. ‘’Via e-mail wordt gevraagd om bijvoorbeeld een vragenlijst in te vullen, bij RRD langs te komen of om deel te nemen aan een langdurig onderzoek’’, aldus Marian.

Informatie of aanmelden: www.rrd.nl/panel