Afbeelding

Column Kim de Wild: Almelo On Ice

Algemeen

Welke sportliefhebber had een paar jaar terug durven dromen dat we twee Olympische Spelen binnen een tijdsbestek van een halfjaar zouden meemaken? We zijn nog nauwelijks bekomen van de successen van koning Harry Lavreysen en koningin Sifan Hassan in Tokyo, of we mogen alweer genieten van de oranje medailleregen in de kou van Beijing. Heerlijk!

Het zijn twee weken vol sportemoties: pure blijdschap na een onverwachte plak, tranen na het verliezen van een titel en alles daartussenin. Het einde van zo’n Olympisch toernooi voelt als kijker dan vaak wat leeg. Ineens hoeven we geen wekkers meer te zetten voor De Race Van Het Jaar en is Studio Peking van de buis. Gelukkig hebben we daar in Almelo wat op gevonden...

De winterspelen mogen in Beijing op 19 februari zijn afgelopen, in Almelo staan we dan op het punt om te beginnen. Die dag wordt er op een zeer bijzondere locatie voor drie weken een schaatsbaan geopend: Almelo On Ice. Het wordt een drijvende ijsbaan op het water van de Havenkom, gelegen aan het Marktplein. Prachtig nieuws, toch? 

De gemeente Almelo wil alle Almelose inwoners na die vervelende lockdowns met dit mooie initiatief verrassen.

Zo krijgt iedereen de kans om net als shorttrackster Suzanne Schulting over het ijs te zoeven. Ook als er geen talentvolle Kjeld of Ireen in je schuilt, ben je uiteraard van harte welkom. Dus trek die agenda’s maar.

In de voorjaarsvakantie kan iedereen vrij komen schaatsen tussen 10.00 en 21.00 uur. In de twee weken na de vakantie is dit van 14.00 tot 21.00 uur, want in de ochtend wordt er voor het eerst in jaren weer schoolschaatsen in Almelo aangeboden.

De tickets voor het vrije schaatsen kosten 5 euro per persoon. Schaatsen zijn gratis te verkrijgen, eigen schaatsen mogen ook meegenomen worden. Dit heeft overigens geen invloed op de entreeprijs. Let op: handschoenen zijn in verband met veiligheid verplicht, het dragen van een muts raden we aan. Een QR-code is niet nodig. 

Enthousiast geworden? Houd dan de website uitinalmelo.nl in de gaten.

-Kim de Wild is adviseur Sport & Innovatie bij Sportbedrijf Almelo