Afbeelding
Foto: Bernhard Filser

MINI groeit door in 2021, met name bij elektrische varianten

MINI heeft een goed jaar achter de rug. Afgelopen week presenteerde moederbedrijf BMW Group de jaarcijfers. Wereldwijd werden in 2021 302.144 MINI's verkocht. Een groei van 3,3 procent. Uiteraard niet geheel verrassend, aangezien in 2021 de vraag naar auto's weer aantrok ten opzichte van 2020. Wel verrassend is hoe sterk de vraag naar elektrische versies gestegen is.

In totaal werden afgelopen jaar 53.243 elektrische MINI's geleverd, een stijging van maar liefst 64 procent. Deze zijn inmiddels goed voor 18 procent van de wereldwijde aankopen. Volgens het merk was het best verkochte model de volledig elektrische MINI Cooper SE. Hiervan werden er 34.851 verkocht. Ook de verkoop van MINI Electric in 2021 was een succes. De verkoopaantallen werden bijna verdubbeld met een groei van 98,2 procent. Volgens het automerk is de MINI Electric het populairste model uit het gehele gamma.

BMW Group is uiteraard blij dat de verkoop toenam, maar ook dat juist meer kopers bewust kozen voor een elektrisch voertuig. Het merk zet namelijk ook in de toekomst steeds meer in op duurzame mobiliteit. Hoewel de BMW Group nog wel blijft investeren in de verbrandingsmotor, zal uiteindelijk het gros van de auto's elektrisch worden.
In sommige landen is men al heel ver hiermee; zo verkoopt men in IJsland alléén maar elektrische versies en in Noorwegen is 96 procent van de verkochte MINI's elektrisch of hybride. In andere landen valt nog wel winst te behalen, zo is in Duitsland 'maar' een derde van de MINI's elektrisch.