Afbeelding
Foto:

Nieuwe Kia Niro komt medio 2022

Naar verwachting zal de de nieuwe Kia Niro medio 2022 naar Nederland komen. In de aanloop daarnaartoe heeft Kia al het nodige bekend gemaakt over de nieuwe Niro, maar nog niet de prijzen.

Het exterieur van de nieuwe Niro heeft aan de voorzijde de inmiddels bekende Tiger Face van Kia en de zijkant wordt door Kia omschreven met de woorden 'strakke karakterlijnen en de opvallende Aero C-stijl'. Niet alleen mooi, aldus Kia, maar ook functioneel door de verbeterde aerodynamica. Verder heeft de nieuwe Niro aan de achterzijde een robuuste diffuser. Voor de nieuwe Niro is er de keuze uit de carrosseriekleuren Cityscape Green (nieuw), Snow White Pearl, Interstellar Grey, Steel Grey, Aurora Black Pearl, Mineral Blue, Orange Delight en Runway Red. Daarnaast kan voor de C-stijlen gekozen worden uit meerdere contrasterende kleuren.

De nieuwe Kia Niro is groter dan de eerdere generatie en heeft een nieuw platform. Dit moet de inzittenden meer ruimte bieden en er eveneens voor zorgen dat er meer ruimte voor bagage is. Zo is de lengte van de nieuwe Niro met 65 mm gegroeid naar 4.420 mm. Met een breedte van 1.825 mm is de nieuwe Niro 20 mm breder. Ook in de hoogte is de Niro gegroeid en wel met 10 mm naar 2.720 mm.
Door de grotere afmetingen komt er meer ruimte beschikbaar voor de inzittenden, maar Kia heeft meer gedaan dan alleen dat. De nieuwe Niro heeft volgens Kia slanke en moderne stoelen. Het slanke ontwerp geeft meer ruimte, maar zonder in te boeten op comfort. Goed voorbeeld is de stoel van de bijrijder die met één druk op de knop een ligstoel wordt. Voor de stoelen is een groot aantal afwerkingen mogelijk.

Niet alles is veranderd aan de nieuwe Niro. Zo is er nog steeds de keuze uit een hybride, plug-in hybride en een volledig elektrische uitvoering. Van de hybride-uitvoering is al bekend dat deze is uitgerust met een Smartstream 1.6-liter GDi-benzinemotor. Deze viercilinder heeft een vermogen van 105 pk en een koppel van 144 Nm. In combinatie met de elektromotor is het maximumvermogen 141 pk. De GDi-motor is gekoppeld aan een zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling. Door het systeem kan de maximale hoeveelheid energie uit de remmen gehaald worden, het voertuig gedoceerd tot stilstand gebracht worden en het rijbereik gemaximaliseerd worden.
Over de aandrijving van de plug-in hybride en volledig elektrische uitvoering heeft Kia verder nog niets bekend gemaakt.
Niet alleen met de elektrische aandrijving is de Niro een duurzamere keuze, ook door het gebruik van gerecyclede materialen in het interieur.