Afbeelding

Voorleesdagen: Leen voorleestas bij de bibliotheek

Algemeen

ALMELO - Bibliotheek Almelo doet mee aan de Nationale Voorleesdagen die plaatsvinden van 26 januari tot en met 5 februari.

‘’Voorlezen is leuk en dat willen we in deze periode graag nog eens extra promoten’’, aldus de de Almelose bibliotheek. ‘’Daarom kunnen ouders en grootouders voorleestasjes lenen. Hierin zitten vier prentenboeken en een voorleesboek. Als je zo’n tasje leent, krijg je een vingerpoppetje cadeau.’’ Het draait dit jaar allemaal om het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’.

‘Maar eerst ving ik een monster’ is geschreven door Tjibbe Veldkamp en geïllustreerd door Kees de Boer. Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2022.

Er is een kleurplaat van het boek. De kleurplaat is in de bibliotheek verkrijgbaar of via de website van de Bibliotheek Almelo te downloaden. ‘’Lever de kleurplaat vóór 26 februari in en win een leuk prentenboek.’’

Kinderen tot 6 jaar die in deze periode lid worden krijgen een vingerpoppetjes cadeau. Als hun (groot)ouders gelijktijdig lid worden, ontvangen ze een prentenboek om voor te lezen. Voor 4 euro per maand hebben volwassenen een bibliotheekabonnement. De jeugd kan tot 18 jaar gratis lid worden.


De voorstelling ‘Het Krentenboek mysterie’ van Theater Pannenkoek is uitgesteld tot later in het seizoen.