Guus werd geboren op 12 september 2016, zijn huid nog helemaal doorzichtig, met een gewicht van slechts 1100 gram.
Guus werd geboren op 12 september 2016, zijn huid nog helemaal doorzichtig, met een gewicht van slechts 1100 gram. Foto: PR

Fietsen voor Ronald McDonald huis

Team THuusvoorGuus doet op 25 en 26 juni volgend jaar mee met de HomeRide 2022. Het doel is om in 24 uur 500 kilometer te fietsen. Dit doen zij om geld op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds en in het bijzonder het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

Jaarlijks vinden 4.837 ouders en hun zieke kinderen hun rust in het Ronald McDonald huis. Zo ook Twentse Yvette Luttikholt (34), waar haar zwangerschap bij 26 weken ineens gruwelijk misging. “Ik heb endometriose en hierdoor is het voor mij niet vanzelfsprekend om zwanger te worden. Via IVF ben ik uiteindelijk zwanger geworden waarna een zwangerschap volgde die verre van ideaal was.” 


Snel ter wereld

Toen Yvette 26 weken zwanger begonnen ineens de weeën. “Een uur later stond de verloskundige op de stoep waarna ik direct naar het MST Enschede moest en niet meer van bed af mocht komen'', zo vertelt Yvette haar verhaal. ''De weeënremmers hebben er nog voor gezorgd dat de longrijpingsprikjes zijn werk konden doen, maar daarna kwam Guus al snel ter wereld in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Guus was bont en blauw en woog slechts 1100 gram.” 

Guus had langdurige intensieve zorg nodig op de NICU (intensive care voor pasgeboren zieke kinderen). In de tijd dat Guus op de NICU lag konden Yvette en haar partner verblijven in het Ronald McDonald Huis in Zwolle. “Hierdoor konden wij in een bubbel leven en ons focussen op hetgeen wat echt belangrijk was, ons gezin en met name Guus.” 

Yvette Luttik- holt: Ieder kind verdient ouder in de buurt


Steunen

Inmiddels is Guus 5 jaar en maakt hij het goed, maar Yvette is nooit vergeten wat het Ronald McDonald huis voor haar en haar gezin heeft betekend. “Ik heb door mijn verblijf in het Ronald McDonald huis Zwolle mijn zoontje kunnen steunen tijdens de zwaarste periode in zijn nog zo korte leven. Het was voor mij anders niet mogelijk geweest zo dicht bij mijn zoontje te zijn. Ik gun dit andere gezinnen ook, vandaar dat we fietsen voor dit goede doel.” Drie maanden geleden richtte Yvette wielerploeg ‘Thuusvoorguus’ op, dit in samenwerking met Sportschool Fitpunt en goede friend Jeremy Allford. 

Met haar wielermaten doet ze op 25 en 26 juni 2022 mee aan HomeRide 2022, dé sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Wij fietsen met ons team 500 kilometer in 24 uur, in estafettevorm door heel Nederland. Het doel voor de teams is om minimaal 7.000 euro per team aan donaties te werven. Wij laten ons sponsoren voor het Ronald McDonald huis in Zwolle. Zo zorgen we er samen voor dat families dicht bij elkaar kunnen zijn”, besluit Yvette vastberaden. Doneren kan nog steeds. Ga hiervoor naar hun website

www.thuusvoorguus.nl

'Guus was bont en blauw en woog slechts 1100 gram'

Afbeelding