Ook dit jaar zijn er bij de deelnemers aan de Military weer veel blije gezichten. (Foto: Jet Bonvanie en Carolien Abbink)
Ook dit jaar zijn er bij de deelnemers aan de Military weer veel blije gezichten. (Foto: Jet Bonvanie en Carolien Abbink) Foto:

Welkom bij de vijftigste Military!

Het is van 7 tot en met 10 oktober de hoogste tijd voor de vijftigste editie van Military Boekelo. Tal van internationale topruiters komen naar Boekelo, alsmede de Nederlandse top met Merel Blom en Tim Lips. Voor de Nederlanders geldt Boekelo als het NK. Merel Blom verdedigt haar Nederlandse titel.

Boekelo - Twee jaar geleden werd Boekelo beslist in het springconcours op zondag. Na de cross country op de zaterdag leidde de Duitse Sandra Auffrath nog voor de Britse Laura Collett, maar Collett pakte alsnog de zege bij het springen.
De Military Boekelo is ook de finale van de FEI Nations Cup, waarbij maar liefst negen landenteams van start gaan. Naast TeamNL zijn dat teams uit de Europese landen België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië en Zweden. Voor deze vijftigste editie staat ook weer een mooie delegatie uit de Verenigde Staten op de deelnemerslijst.
Naast deze landen die met een team aan de start komen, zijn er ook individuele ruiters afkomstig uit Japan, Hongarije en Zwitserland. Een week voor de start waren er 69 combinaties aangemeld. De kersverse Europees kampioene Nicola Wilson uit Groot-Brittannië is één van de deelnemers. Deze amazone schreef in 2015 met haar in Nederland gefokte paard Bulana de Miltary Boekelo al eens op haar naam. Bekende Duitse namen zijn Ingrid Klimke en Andreas Dibowski. Dibowski won de wedstrijd in 2000 en 2012. Hij kan in Boekelo als eerste voor de derde maal de wedstrijd winnen. Dat geldt overigens ook voor de Brit William Fox-Pitt, die in 2003 en 2005 de sterkste was.
Andrew Heffernan, de bondscoach van de Nederlandse eventingruiters, is er alles aan gelegen om in de thuiswedstrijd een goede prestatie neer te zetten. Heffernan kan rekenen op de Olympische ruiters Tim Lips en Merel Blom, die onlangs het EK reed. Sanne de Jong en Jordy Wilken reden ook het EK en staan ook in Boekelo op de deelnemerslijst. Verdere Nederlandse deelname komt van KNHS Talententeamlid Nina de Haas, Laura Hoogeveen en Boekelo-debutanten Willemina van der Goes-Petter en Thierry van Reine.

Afbeelding