De cross country op de zaterdag trekt altijd het meeste publiek. (Foto: Robert Hoetink)
De cross country op de zaterdag trekt altijd het meeste publiek. (Foto: Robert Hoetink) Foto: ROBERT HOETINK

Merel Blom verdedigt in Boekelo de nationale titel

Boekelo - Merel Blom komt bij de vijftigste Military Boekelo aan de start met twee paarden: Crossborder Radar Love en Ceda N.O.P. "Ik heb twee goede paarden mee, een jong paard en een oudere'', vertelt Merel tussen de trainingen door.
Met The Quizmaster kwam ze bij de Olympische Spelen in Tokio in actie. Daar liep ze tegen een diskwalificatie aan. The Quizmaster blijft nu op stal. "De Quizmaster heeft voldoende kilometers afgelegd'', klinkt het.
Onlangs reed Merel het EK Eventing in het Zwitserse Avenches. Ze reikte er tot een teleurstellende 41ste plaats, maar het goede nieuws was dat ze foutloos was in het springconcours. "Het moet nog een beetje beter worden'', zegt ze. "Ik reis niet helemaal naar Zwitserland om 41ste te worden. Het is niet de bedoeling dat dat ook in Boekelo gaat gebeuren.''
Boekelo deed ze 'al aardig wat keren'. ''Het is altijd bijzonder om in eigen land te rijden. Boekelo is een mooie cross, wel speciaal. Of het echt genieten is? Dat weet ik niet. Maar het is wel gaaf om er aan mee te doen.''
Dat het NK aan Boekelo verbonden is geeft de wedstrijd allure, vindt Merel. "Twee jaar geleden ben ik Nederlands kampioen geworden. Het doel is die titel te prolongeren. Maar of dat lukt weet ik niet. Er is altijd veel concurrentie."