Loco-burgemeester Niels van den Berg: ''De Military is een geweldig evenement met internationale allure.''
Loco-burgemeester Niels van den Berg: ''De Military is een geweldig evenement met internationale allure.'' Foto:

'Liefde voor paarden prominente plek in onze Twentse samenleving'

Paardensport op mondiaal niveau: dat is de Military Boekelo-Enschede. En dit jaar viert de Military haar vijftigjarig jubileum. Vanwege de pandemie een jaar later dan gepland en juist daarom des te meer reden voor een bijzondere en feestelijke editie!

De Military is een geweldig evenement met internationale allure dat in de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een van de beste paardensportevenementen ter wereld. Iets waar we in Twente ongelooflijk trots op mogen zijn.

'Een van de beste paardensport- evenementen ter wereld'

De liefde voor paarden en de paardensport heeft een prominente plek in onze Twentse samenleving. Niet voor niets is het Twentse Ros hét symbool voor deze regio. En dat is niet zo vreemd, want paarden spelen al eeuwenlang een belangrijke rol in onze samenleving. Vroeger vooral om de paardenkrachten, tegenwoordig vooral voor het plezier.
Na een onzekere tijd kunnen we weer genieten van dit topsportevenement waar jaarlijks ruim zestigduizend bezoekers op afkomen.
Naast het sportieve element dat de Military biedt, is het ook een plek van ontmoeting. Vele economische en maatschappelijke organisaties zijn vertegenwoordigd, waarmee het als geen ander evenement een belangrijke netwerkfunctie vervult.
Ik wil iedereen bedanken die zich inspant om ook deze bijzondere editie van de Military Boekelo-Enschede tot een nationaal en internationaal hoogtepunt te maken.
Ruim vijftienhonderd medewerkers en vrijwilligers staan jaarlijks klaar om er achter de schermen voor te zorgen dat het iedereen op en naast het parcours aan niets ontbreekt. Ook dat is een prestatie op topsportniveau en daar heb ik veel bewondering voor.

Mede namens het gemeentebestuur en de inwoners van Enschede wens ik alle bezoekers uit binnen- en buitenland een fantastische, extra speciale editie van Military Boekelo-Enschede toe.

Niels van den Berg
Locoburgemeester Enschede

paardensport