Enkele verduurzaamde woningen bij de Jan Vermeerstraat.
Enkele verduurzaamde woningen bij de Jan Vermeerstraat. Foto:

Voorschot energiekosten laten aanpassen

De kosten voor elektriciteit en met name gas stijgen in Nederland. Het is daarom verstandig om te bekijken of het voorschot dat u betaalt past bij uw echte verbruik. Zo voorkomt u een hoge eindafrekening en onverwacht hoge kosten.

ALMELO – Als u zelf een contract heeft afgesloten bij een energieleverancier, betaalt u per maand een voorschot aan deze leverancier. Aan het einde van het jaar bepaalt de leverancier of het maandelijkse voorschot overeenkomt met uw echte verbruik. Het is daarom verstandig om alvast te controleren wat u echt verbruikt en uw voorschot hierop aan te passen. Zo voorkomt u dat u voor een vervelende verrassing komt te staan als u de jaarafrekening krijgt.

Woont u in een woning waarvan u de stookkosten aan Beter Wonen betaalt? En betaalt u per maand een voorschot voor energie in uw huur? Ook dan is het verstandig om te kijken of dit voorschot nog past bij uw stookgedrag en de stijgende energieprijzen.


U kunt het voorschot tussentijds laten aanpassen bij Beter Wonen. Neem hiervoor contact op met Beter Wonen via 0546 - 54 64 64 of info@beterwonen.nl.

Op naar 2022

Past het voorschotwel bij hetechte gebruik?

In 2022 gaat Beter Wonen verder met het verduurzamen van woningen. 

Beter Wonen levert in 2022 bijvoorbeeld 118 verduurzaamde woningen op in de Jan Vermeerstraat en omgeving. 

Ook in andere buurten en wijken gaat Beter Wonen woningen verduurzamen. Daarnaast voert Beter Wonen veel planmatig onderhoud uit, zowel aan de binnenkant als de buitenkant van woningen. 

De planning voor het planmatig onderhoud verschijnt binnenkort op de website van Beter Wonen. In deze planning kunnen huurders zien of er planmatig onderhoud is gepland in of rondom hun woning.

Als er werkzaamheden staan gepland, ontvangen huurders ruim van tevoren bericht over de startdatum.


Beter Wonen kijkt uit naar 2022 en wenst alle huurders, partners en andere belanghebbenden een fijne kerst en een goede jaarwisseling.