In enkele leegstaand winkels in de binnenstad van Almelo is in de etalages kunst te zien van Almelose kunstenaars.
In enkele leegstaand winkels in de binnenstad van Almelo is in de etalages kunst te zien van Almelose kunstenaars. Foto:

Pop-up in leegstaande winkels kans kunstenaars

'Corona heeft onweerlegbaar invloed op de toegankelijkheid tot de kunst. Ook de drempel tot exposities golft in hoogte mee met de coronamaatregelen.''

ALMELO - Dat zijn de woorden van de Nieuwe Twentse Kunst dat in Almelo in Kunsthal Hof 88 zag dat vanwege de eerdere lockdown opnieuw een expositie met werk van lokale kunstenaars werd geschrapt. ''Spijtig voor het publiek, maar ook beeldend kunstenaars misten hierdoor hun podium.'' Zo ontstond onder de vleugels van Nieuwe Twentse Kunst het initiatief tot een Pop-Up-Expo in Almelo.

''Net als in veel andere steden wacht en deel van de winkelpanden in Almelo nog even op een nieuwe invulling. Lege etalages die soms een doorlopende, blinde wand vormen. Dat moet anders kunnen'', zo laat een woordvoerder weten.

De Kerkstraat in Almelo vormt nu een kunststraatje, met zo'n dertig meter expositiewand. ''In de openlucht wordt werk getoond van lokale kunstenaars die een podium verdienen. Voor het publiek is het altijd toegankelijk, 24 uur per dag, zelfs tijdens de strengste coronamaatregelen. Binnen het pand van Kerkstraat 1 is tevens een expositieruimte ingericht.''


Zie voor meer informatie de website

Nieuwetwentsekunst.nl

Iedereen kan genieten van menig schilderij van kunstenaars uit Almelo.
Afbeelding