De eerste woningen in de Witvoetenstraat / Gravenstraat krijgen al mooi vorm.
De eerste woningen in de Witvoetenstraat / Gravenstraat krijgen al mooi vorm. Foto:

Beter wonen werkt aan flink veel nieuwbouwprojecten

Woningcorporatie Beter Wonen leverde eind oktober tien stadswoningen in de Bavinkstraat op. Ook op andere plekken in Almelo bouwt Beter Wonen woningen. Vaak worden oude woningen eerst gesloopt en worden duurzame woningen gebouwd.

ALMELO – Op 22 oktober ontvingen de nieuwe huurders van tien stadswoningen in de Bavinkstraat hun sleutels. 

Beter Wonen heeft op deze locatie, aan de zuidelijke kant van de binnenstad, tien duurzame woningen gebouwd. De woningen hebben een eigen stadstuintje en een buitenberging. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, een doucheruimte en een vaste trap naar de zolder.

Woningen gasloos en voorzien van warmtepomp

De woningen zijn gasloos opgeleverd en alle woningen hebben een warmtepomp en zonnepanelen.

Witvoeten- en Gravenstraat

Ook duurzame woningen aan de Frans Halsstraat

Ook in de Witvoetenstraat en Gravenstraat bouwt Beter Wonen duurzame woningen. Hier bouwt Beter Wonen 51 woningen, nadat eerst 54 woningen zijn gesloopt. Deze woningen hebben ook allemaal een grondwarmtepomp en zonnepanelen.

Het ontwerp van de woningen is hetzelfde als de woningen aan de Frans Halsstraat.

De werkzaamheden verlopen volgens planning. De woningen zijn nog niet klaar, maar begin december zijn de eerste woningen al aangeboden via Woonburo Almelo. Later worden ook andere woningen aangeboden via deze website.


Niet alle 51 woningen worden geplaatst op Woonburo Almelo, omdat meer dan twintig huishoudens terugkeren naar de nieuwe woningen.

Frans Halsstraat

Aan de Frans Halsstraat en het grasveld daarachter (grenzend aan de Jan Steenstraat en de Jan Vermeerstraat) bouwt Beter Wonen zestien duurzame woningen. Hier zijn eerst twaalf woningen gesloopt.

Het ontwerp van de woningen is hetzelfde als bij de woningen in de Witvoetenstraat en Gravenstraat. 

De planning is dat de bouw van de woningen in februari 2022 start.

Gerard Doustraat

In de Gerard Doustraat heeft Beter Wonen in september 64 woningen overgenomen van Sint Joseph. Beter Wonen is van plan om de woningen grootschalig te renoveren en geschikt te maken voor ouderen. 


De plannen voor de grootschalige renovatie worden de komende maanden verder uitgewerkt. Wel is bekend dat de werkzaamheden zo groot zijn dat huidige bewoners moeten verhuizen. Hierover zijn bewoners uitgebreid geïnformeerd.

Bovendien ondersteunen Beter Wonen en Sint Joseph huurders bij het vinden van een nieuwe, passende woning.

Jan Vermeerstraat

Naast nieuwbouwwerkzaamheden en grootschalige renovatie is Beter Wonen druk bezig met verduurzaming. In de Jan Vermeerstraat en omgeving verduurzaamt Beter Wonen 118 woningen. De werkzaamheden zijn in volle gang. De woningen worden niet alleen duurzamer gemaakt, maar krijgen ook een nieuwe badkamer en een nieuw toilet. Hegeman B.V. is de aannemer van dit project.

Afbeelding