Afbeelding
Foto:

Nieuwe Niro is volgende stap op weg naar duurzamere toekomst

Kia heeft onlangs de compleet nieuwe Niro onthuld. "Met deze nieuwe auto wil Kia duurzame mobiliteit voor iedereen bereikbaar maken.

“De nieuwe Niro maakt het nastreven van een duurzame levensstijl eenvoudiger dankzij de ecovriendelijke materialen, geavanceerde technologie en elektrische aandrijflijnen, terwijl hij tegelijkertijd invulling geeft aan de praktische behoeften van consumenten”, aldus Ho Sung Song, President en CEO van Kia.
Kia heeft bij de nieuwe Niro duurzaamheid nagestreefd door bijvoorbeeld de aerodynamica een rol te laten spelen in het ontwerp. Hoe aerodynamischer een auto is, des te minder energie, uit fossiele brandstof of elektriciteit, die nodig heeft voor het rijden. Daarnaast zijn voor het interieur gerecyclede materialen gebruikt. Zo is de hemelbekleding gemaakt van gerecycled behang, zijn de stoelen van Bio PU vervaardigd en bekleed met tencel, een stof gemaakt van eucalyptusbladeren.
Verder introduceert Kia bij de nieuwe Niro de ‘Greenzone Drive Mode'. Wanneer de Niro een milieuzone, zoals woonwijk of nabij ziekenhuizen, herkent op basis van navigatie-aanwijzingen schakelt de ‘Greenzone Drive Mode' de PHEV automatisch over naar elektrisch rijden. Ook de favoriete locaties van de bestuurder worden als groene zone aangemerkt.
De Europese versie wordt vanaf midden volgend jaar leverbaar met HEV-, PHEV- en EV-aandrijving.

Afbeelding