Volvo C40 Recharge, Fjord Blue
Volvo C40 Recharge, Fjord Blue Foto:

Volvo behaalt flinke groei in 2021 ondanks moeilijke markt

Volvo Cars heeft in 2021 tot en met november ruim 8,8 procent meer omzet gedraaid dan in 2020. In totaal werden dit jaar wereldwijd al 634.257 auto's verkocht. Het lijkt er dus op dat 2021 als een relatief goed jaar de boeken in zal gaan. In Europa werden dit jaar al 264.910 auto's uitgeleverd.

De cijfers lopen uiteraard wel uiteen van maand tot maand. Zo werden in november 52.793 auto's afgeleverd, wat 20,7 procent minder was dan dezelfde maand afgelopen jaar. Volvo noemt de levertekorten als belangrijkste oorzaak, waardoor productie achterblijft bij het potentieel en dus ook leveringen aan de consument minder zijn dan in andere jaren. Volvo had over interesse niets te klagen, met volgens het merk nog steeds veel orders in de boeken.

De vraag naar volledig elektrische auto's en plug-in hybrides nam ook verder toe. Afgelopen maand begon men met de levering van de nieuwe, volledig elektrische C40 Recharge in Europe. Meer dan de helft van alle nieuw verkochte Volvo's in november waren al elektrische Recharge modellen. Globaal gezien was dit ongeveer een derde van het verkoopvolume. De vraag naar en verkoop van volledig elektrische modellen neemt exponentieel toe de afgelopen tijd, waardoor Volvo dus ook meer en meer in zal zetten op deze aandrijflijnen.