Afbeelding
Foto: SEBASTIEN MAUROY

Volledig elektrische Ariya leverbaar vanaf 47.390 euro

Nu de orderboeken voor de nieuwe Nissan Ariya geopend zijn, zijn ook de vanafprijzen bekend. De Ariya is leverbaar 47.390 euro of Operational Lease vanaf 529 euro.

De Nissan Ariya is een volledig elektrische crossover en daarmee wordt de weg die in 2010 werd ingeslagen voortgezet. Toen werd door Nissan de Leaf geïntroduceerd. Daarmee was Nissan het eerste automerk dat een in massa geproduceerde elektrische auto op de markt bracht. De kennis die sinds die tijd is opgebouwd is meegenomen in de ontwikkeling van de Ariya.


Standaard
De Nissan Ariya is standaard uitgerust met een elektromotor van 217 pk eneen batterij van 63 kWh. Deze combinatie geeft de Ariya een actieradius van 360 kilometer (WLPT). Het accupakket is, afhankelijk van de uitvoering, te upgraden naar 87 kWh en daarmee wordt het rijbereik tot 500 kilometer verhoogd.
Er worden door Nissan vier uitvoeringen op de markt gebracht. Allereerst de Advance met onder meer 19-inch lichtmetalen wielen, verwarmbare stoelen, stuurwiel en voorruit, infotainmentsysteem met een 12,3-inch dubbel TFT-scherm en de rijhulpsystemen van Nissan ProPILOT met NaviLink.
De Evolve heeft bovenop de uitrusting van de Advance ook onder meer adaptieve koplampen, een verwarmbare achterbank, een head-up display en ProPILOT Park. Verder is de Evolve uitgerust met een elektromotor van 242 pk.
Het uitrustingsniveau e-4ORCE Evolve heeft twee elektromotoren met in totaal een vermogen van 306 pk en vierwielaandrijving. Als extra ten opzichte van de Evolve worden daar onder meer een elektrisch bedienbaar panoramadak en elektrisch verstelbare middenconsole aan toegevoegd.
Het topmodel is de e-4ORCE Performance. Ook deze heeft twee elektromotoren en vierwielaandrijving. Het systeemvermogen ligt met 394 pk echter hoger dan bij de e-4ORCE Evolve. Deze uitvoering heeft standaard 20-inch wielen en bekleding van nappaleer.

De nieuwe Nissan Ariya staat volgend jaar zomer in de showroom en is nu al te pre-orderen via nissan.nl