Wie doet mee met de pubquiz in Café De Stam?
Wie doet mee met de pubquiz in Café De Stam? Foto:

Kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort kort

Almeloërs redden veel gereedschap voor Afrika

Vrijwilligersorganisatie Gered Gereedschap Almelo is van start gegaan met een nieuwe werkplaats in de Windmolenbroek.


ALMELO - Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie met in totaal 26 werkplaatsen verspreid over het land. Daar werken circa vijfhonderd vrijwilligers. ''Wij zamelen gereedschap in, knappen het op en sturen het naar technische scholen en startende ondernemers in Afrikaanse landen, waaronder Ghana, Uganda, Malawi, Kenia en Tanzania'', zo laat een woordvoerder weten. ''Onze doelen zijn: leren, werken en ondernemen.''

In Almelo zijn inmiddels drie man actief. Ze zijn aanwezig op de donderdagmorgen.

Gered Gereedschap wil graag versterking van het team. Gereedschap kan worden ingeleverd bij de speciaal daarvoor gemaakte inzamelbak bij de Praxis, maar ze halen het ook op.

Meer informatie is te vinden op de website

geredgereedschap.nl

Rondje Noord in kerstferen

Vervolg voorpagina

''Als je echt in de kerststemming wil komen, wil je dit stuk van de binnenstad niet missen'', aldus Yvonne.

Dat de Doelenkerstmarkt niet doorgaat is volgens het duo treurig, maar enkele andere acties gaan gewoon door. ''Zo kunt u bij iedere ondernemer uw wens op een papiertje schrijven en deze in de kerstwensboom hangen. Ook is er, net als andere jaren, een goed doel waaraan gedoneerd kan worden. Bij elke ondernemer staat een pot waar u uw donatie in kan doen.''

Het goede doel is Speelgoedbank Twente. Lieneke Bolhuis (eigenaar van de Speelgoedbank) geeft aan zeer verheugd te zijn en de steun te krijgen van Rondje Noord. ''Het is een hele eer als nieuwkomer in rondje Noord'', zegt Lieneke.

De kerstman is op koopzondag 12 december aanwezig zijn in rondje Noord.

XMas Event gaat niet door

ALMELO - Het XMas Event in de Hagendoorn gaat niet door. Dit is het gevolg van de coronamaatregelen. Het evenement zou worden gehouden op 15 december.

Uitreiking Stadsprijs Almelo uitgesteld en geen receptie voor nieuwjaar

De gemeente Almelo ziet vanwege corona komend jaar af van de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. De uitreiking van de Stadsprijs op vrijdag 17 december wordt om diezelfde reden uitgesteld.


ALMELO - ''De bekendmaking van de winnaar van de Stadsprijs is altijd een feestelijk moment'', aldus een woordvoerder van de gemeente. Op dit moment ziet de gemeente geen mogelijkheden om op een juiste manier een bijeenkomst als deze te houden.

Burgemeester Arjen Gerritsen: “In het nieuwe jaar plannen we een nieuw moment om de genomineerden en den og bekend te maken winnaar alsnog de aandacht te geven die ze verdienen.”

Voor de Stadsprijs 2021 zijn genomineerd het Huis van Lydia, Stichting Natuurhus Almelo en Joke Pezie.

Corona weerhoudt de gemeente ook in 2022 om een nieuwjaarsreceptie te houden. Onder de huidige omstandigheden vindt het college een receptie niet verantwoord. De nieuwjaarsreceptie zou plaatsvinden op zaterdag 8 januari. 

Burgemeester Gerritsen betreurt het annuleren van de nieuwjaarsreceptie: “Het blijft jammer dat we voor de tweede keer op rij het nieuwe jaar niet samen met inwoners en ondernemers kunnen inluiden. De nieuwjaarsreceptie is altijd een mooi moment elkaar te treffen. Maar voor nu is ieders bijdrage aan het naleven van de maatregelen het meest belangrijk om op die manier het virus onder controle te krijgen.”

Sanderman laatste keer dit jaar in Doopsgezinde kerk op orgel

In de Doopsgezinde kerk in Almelo vindt op zaterdag18 december vanaf 14.00 uur het laatste orgelconcert van dit jaar plaats.


ALMELO - De organist is de Dick Sanderman. Hij speelt muziek voor Advent en Kerstmis. Sanderman is behalve concertgever ook componist. 

Op het programma staat naast muziek van Bach, Händel, Brahms en ook een compositie van hemzelf.

De Stam: Quizz

In café De Stam vindt op zondag 19 december vanaf 14.00 uur een pubbquiz plaats.


ALMELO - ''Het is een gezellig middagje quizzen, waar je in ongedwongen sfeer je kennis kunt toetsen aan de andere deelnemers en ook nog eens iets opsteekt'', zo laat De Stam weten.
De pubquiz is een algemene kennisquiz die bestaat uit acht ronden met vragen, foto’s van onder meer beroemdheden en een muziekronde. Er zijn avondprijzen te winnen en er is een overall klassement.
''Je hoeft je niet vooraf in te schrijven want je kunt gewoon binnenlopen en meedoen.''
In verband met coronaregels is het noodzakelijk te reserveren. Dat kan door een e-mail te sturen naar quiz@cafedestam.nl en vermeld daarbij het aantal teamleden.

Da's pech, veel vuurwerk weg

Bij controle bij zeven garagebedrijven in Almelo is onder meer 227 kilo professioneel vuurwerk aangetroffen.


ALMELO - De politie heeft het vuurwerk in beslag genomen. Burgemeester Gerritsen is bezorgd over de vondst van vuurwerk: "Bij brand zijn de gevolgen niet te overzien. Ik ben blij dat dit vuurwerk van de straat is gehaald, maar maak me echt zorgen over de risico's die mensen hiermee nemen.”

Naast de vondst van het vuurwerk bij twee bedrijven, nam de douane bij één van de bedrijven een kentekenplaat mee die al ingeleverd had moeten zijn. De diverse betrokken partijen stellen naar aanleiding van de controles verschillende vervolgonderzoeken in.









Afbeelding