Afbeelding
Foto:

'Een prachtige stap'

Meer dan 2000 euro voor project Sport & Speel Goed

ALMELO - Een collecte voor het project Sport & Speel Goed van Heracles Almelo heeft meer dan 2.000 euro opgeleverd. De inzamelingsactie vond plaats rond de thuiswedstrijd van Heracles Almelo tegen Ajax op zaterdag 30 oktober.

Het opgehaalde bedrag wordt ingezet voor de realisatie van een rijdende speelgoedbus waarmee in de toekomst kinderen in de regio voorzien kunnen worden van sportartikelen en speelgoed.

Bezoekers hadden de mogelijkheid fysiek geld te schenken of online te doneren. Zij die dat online deden, maakten kans op een gesigneerd wedstrijdshirt van Heracles Almelo. Sten Koedijk was de gelukkige en kreeg onlangs het shirt overhandigd.
Sport & Speel Goed is een project van Heracles Almelo in samenwerking met Speelgoedbank Twente en maatschappelijk partner SolarEnergyWorks. Het is in het leven geroepen om kinderen die leven onder de armoedegrens de mogelijkheid te bieden om te kunnen sporten en spelen. De realisatie van de speelgoedbus moet daaraan bijdragen. Met die bus willen de partijen op termijn speelgoed en sportartikelen naar kinderen toe brengen en zo de drempel om te kunnen sporten en spelen verder verlagen.
''Het opgehaalde bedrag is een prachtige stap in de goede richting voor de totstandkoming van de speelgoedbus'', aldus Heracles.

Heracles Almelo, Speelgoedbank Twente en SolarEnergyWorks zijn iedereen die heeft bijgedragen erg dankbaar. Toch zijn extra financiƫle ondersteuningen nog altijd welkom en nodig. Bijdragen aan het project? E-mail naar foundation@heracles.nl.

Grote Clubactie

ALMELO - In Almelo haalden verenigingen in het kader van de Grote Clubactie 35.547 euro op. Van de opbrengst gaat 80 procent naar de club.

Oranje Nassau haalde 9.789 euro op. De stichting de Klup Twente 2.991 euro, tennisclub Veenhorst 2.664 euro, basketballvereniging Uitsmijters 2.619 euro, AVC Heracles 2.442 euro, volleybalvereniging Krekkers 2.412 euro, Triade Almelo 1.938 euro, Odin'92 1.917 euro, stichting H.J.B.- Llanosgroep 1.842 euro, Fight Academy Almelo 1.524 euro, Ledo 2.568 euro, honk- en softbalvereniging Uitsmijters'55 759 euro en T.T.V. t Brookshoes 213 euro.