Jim Muntel toont een greep uit het brede assortiment kerstitems. De winkel is omgetoverd tot een waar kerstparadijs.
Jim Muntel toont een greep uit het brede assortiment kerstitems. De winkel is omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Foto:

Kom snuffelen bij outletwinkel Muntex

Oldenzaal is sinds kort een bijzondere nieuwe winkel rijker. In het pand aan de Ootmarsumsestraat 15, waar eerder onder meer Carnavalswereld zat, opende webshop Muntex een fysieke outletwinkel. Een breed assortiment producten tegen schappelijke prijzen is hun belofte. Met elke keer iets nieuws en verrassends in de schappen.

TWENTE - Twee jaar geleden werd de webshop Muntex.nl gelanceerd door Jim Muntel. De formule, het opkopen van aantrekkelijke restpartijen en deze voor schappelijke prijzen aan de man brengen, bleek een succes. De webshop maakte snel een grote groei door.

Met acties zoals een gratis kunstkerstboom bij aankoop van kerstdecoraties wist Muntel veel nieuwe klanten te trekken.

De opening van een echte winkel in de binnenstad was ingegeven door noodzaak; lang niet alle opgekochte items zijn even goed via internet te verkopen en de gemeente stond niet toe om detailhandel te voeren op het industrieterrein waar Muntex het magazijn heeft.

De winkel en webshop hebben een breed en altijd wisselend assortiment, waarbij in de webshop ook een stuk vast assortiment te vinden is. Dit kunnen bijvoorbeeld restpartijen zijn of overgebleven koopwaar van een faillissement. Wanneer Muntel denkt dat items in de smaak zouden vallen bij klanten koopt hij de partij op om dit via de winkel en webshop aan te bieden.

Van alles is er
te vinden in de houten stelling- kasten en op
de pallets

Van alles is er te vinden in de houten stellingkasten en op de pallets: van speelgoed tot elektronica, fietsaccessoires, kleding, outdoorspullen tot persoonlijke verzorging. Alles is afkomstig uit heel Europa. Dagelijks vullen zij dit aan met nieuwe producten. Wanneer iets uitverkocht is, staat er in het magazijn wel iets nieuws klaar. Muntel weet soms niet eens wát er precies binnen gaat komen. "Je weet nooit precies wat je aantreft. Zo zat er bij een opgekochte partij een halve pallet hondenkoekjes en hondenvoer. Dat hebben we geschonken aan de dierenopvang."

Via de Facebookpagina van Muntex kunnen klanten kijken wat er net binnen is. Zo verkoopt men momenteel sinterklaasspullen, maar afgelopen maand werd ook alles van Squid Game-maskers, waterkokers, basketbalsets tot dekbedden en stropdassen verkocht. Van dure merken tot merkloos. "We kijken niet echt naar het merk, maar meer naar wat een item echt waard is", aldus Muntel. ''Oftewel, een item met een merknaam hoeft zeker niet duurder te zijn dan een merkloos item. Wij bedenken telkens weer leuke nieuwe acties rond dit wisselende assortiment.''

Met de kerstdagen snel in aankomst veranderd de winkel van Muntex in een waar kerstparadijs. Zo zijn er weer vele kerstitems en versieringen te koop. Hét hete item zijn de mooie kunstkerstbomen die nu met 50 procent korting verkocht worden. Zo zijn er ook van Mountain Spruce kunstbomen te koop met aantrekkelijke kortingen. Uiteraard met de toevoeging: op is op! 

Maak kennis met het brede, altijd verrassende assortiment in de Muntex outletwinkel gevestigd aan de Ootmarsumsestraat 15 in Oldenzaal.

Neem een kijkje in de webshop:

www.muntex.nl

Pen