Niemand grijpt mis voor een cadeau bij Top1Toys Speelgoedboulevard.
Niemand grijpt mis voor een cadeau bij Top1Toys Speelgoedboulevard.

‘Papa’s en mama’s verdienen een pluim’

Algemeen

ALMELO - Hoor wie klopt daar kinderen? Is het de vuist van piet op het raam of het hart van vele gestreste ouders die nog snel cadeautjes moeten kopen? Nog een paar nachtjes slapen en dan is het alweer 5 december. Maar waar komen alle pakjes nou vandaan?

Sinterklaas is inmiddels alweer een paar dagen in ons koude kikkerlandje aan het vertoeven. De pieten hebben menig schoen gevuld met kleinigheidjes en chocoladeletters. In ruil daarvoor namen zij het verlanglijstje met alle diepste wensen van miljoenen kindjes mee. Al deze kindjes zitten inmiddels met smart te wachten of zij ook daadwerkelijk verwend gaan worden met enkele van deze verlangens in de vorm van een cadeautje.

Al jarenlang is de avond van 5 december, oftewel pakjesavond, een begrip in Nederland. En ook dit jaar, ondanks de huidige ontwikkelingen, zal de traditie gelukkig als vanouds voortzetten.
Wat de kindjes niet weten, maar wij wel, is dat de sint en zijn pieten natuurlijk hulp krijgen van een enkele hulpdubbelgangers en een heleboel ouders.

De papa’s en mama’s verdienen een pluim omdat zij degene zijn die zich drie slagen in de rondte stressen om de lijstjes juist te verwerken en de wensen in vervulling te laten gaan: Plannen wanneer je wat gaat kopen en vroegtijdig ophalen of bestellen, zodat het op tijd in huis is en prijzen en dagen berekenen om missers te voorkomen.

En dan natuurlijk de cadeaus verstoppen in eigen huis of bij opa en oma, want het moet een verrassing blijven. Strak en gelikt inpakken, alsof het door een piet gedaan is en vervolgens magisch tevoorschijn laten komen op pakjesavond nadat er op het raam gebonkt is, terwijl sint met alle eer strijkt. Gehaast en gedoe, tot je de glimlach van je kroost ziet verschijnen. Het onschuldige oprechte geloof in de goedheiligman is het mooiste wat er is.

Maar... Het is inmiddels eind 2021. Er moet toch iets zijn om deze stress rondom de feestdagen te verminderen voor iedereen? We kunnen verdraaid nog aan toe telefoons ontgrendelen met een glimp van ons gezicht en betalen door diezelfde mobiel boven het pinapparaat te laten zweven in de winkel. Die huidige smartphones zijn toch wel onmisbaar als je het mij vraagt. Konden we nou maar...

Wacht eens even. Dat kan! Via de website www.despeelgoedboulevardalmelo.nl/cadeauservice kan je desgewenste cadeautjes simpel en snel online bestellen, ze laten inpakken en bezorgen én er ook nog een gedicht bij laten maken op naam van elk kind. Geweldig toch? Dan kunnen wij als ouders eens met de eer strijken van een ander.

Ben jij nou benieuwd wie deze service nou eigenlijk mogelijk maakt? Dat is Top1Toys Speelgoedboulevard natuurlijk. Te vinden op de woonboulevard in Almelo.

-Tekst Jerney Bennes, marketeer bij Woon & Slaap, Shop in Shop XL Store & Speelgoedboulevard Almelo.