Of het gezellig tijdens kerst in het Nieuwstraatkwartier in Almelo? Zeker tijdens het X-Mas Event!
Of het gezellig tijdens kerst in het Nieuwstraatkwartier in Almelo? Zeker tijdens het X-Mas Event!

X-Mas Event Nieuwstraatkwartier: samen zijn

Algemeen

ALMELO - In het Nieuwstraatkwartier vindt op 15 december het X-Mas Event 2021 plaats. Iedereen is van 16.00 tot 20.00 uur welkom. De organisatie is in handen van Stichting De Hagendoorn.

Het wordt volgens de stichting een verbindend feest voor buurtgenoten. ‘’Zo zijn er spelletjes voor groot en klein. Ook zijn er activiteiten speciaal voor kinderen. Verder is er genoeg te drinken en zijn er de lekkerste versnaperingen’’, zo laat een woordvoerder weten.

De organiserende Stichting De Hagedoorn is een initiatief van, voor en door bewoners uit de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo.

De stichting wordt gerund door vrijwilligers. ‘’Ons doel im de sociale, economische en fysieke leefbaarheid in de wijk Nieuwstraatkwartier te verbeteren’’, aldus een woordvoerder van de stichting.

Dat doet Stichting De Hagendoorn vanuit de voormalige basisschool De Hagedoorn aan de Wilgenstraat 11 in Almelo.

De Hagedoorn zet zich in voor de bewoners van de wijk en probeert daarbij ondersteunend en verbindend te zijn. ‘’Wij zoeken daarbij nadrukkelijk de samenwerking met andere organisaties in de wijk met een maatschappelijke drijfveer zoals onder de gemeente Almelo, woningcorporatie Beter wonen, (zorg)instellingen en (sociaal)ondernemers.’’

In het pand De Hagedoorn hebben diverse betrokken maatschappelijke organisaties onderdak gevonden. ‘’Deze organisaties hebben allen de intentie uitgesproken om samen met ons te werken aan onze doelstellingen.’’